Faker zdolal JDG a jde si za čtvrtým titulem
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Faker zdolal JDG a jde si za čtvrtým titulem

Faker zdolal JDG a jde si za čtvrtým titulem

Reibl

Reibl

12. 11. 2023 13:30

T1 proti Číně dostane ještě jednu závěrečnou epizodu. Dokonalá sezóna JDG byla zastavena v semifinále. Faker oplatil Rulerovi porážku z finále roku 2017 a postaví se WBG.

Reklama

Příběh loňských Worlds psal jeden úžasný příběh o 4. seedu, kterému nikdo nevěřil. DRX se před rokem postavili T1 a vyhráli, letos je na stole podobný scénář, kde už zbývá napsat poslední kapitolu. V sobotu totiž Weibo Gaming porazili Bilibili Gaming a jako 4. čínský seed se probojovali do samotného finále Worlds.

Sobotní série mezi čínskými celky nabídla několik střídavých stompů. Jednoznačná vítězství si připisovali střídavě WBG a BLG, načež jsme dostali závěrečnou pátou hru plnou LPL chaosu, teamfightů a drama. Nakonec si vítězství odnesl TheShy a jeho tým. Ten tak má šanci podruhé pozvednout titul, opět na korejské půdě. Naposledy se tomu stalo na Worlds 2018 za Invictus Gaming.

Nedělní hra přinesla očekávaný souboj mezi poslední korejskou nadějí a čínským gigantem, který byl blízko dokonalé sezóně. Duel mezi JDG a T1 přitáhl neuvěřitelných 4,3 milionu diváků (bez započítání Číny) a zapsal se tak do historie jako druhý nejsledovanější zápas League of Legends hned za loňským finále. A že bylo na co koukat. T1 udeřili neskutečnou silou, když v prvním zápase smetli JDG. Ti ovšem dokázali záhy tento úder oplatit a vyrovnali sérii.

Těžko popisovat, kdo z hráč přispěl ve třetí a čtvrté hře více k vítězství T1. Prakticky celá pětice korejského celku si připsala během několika desítek minut play, který definoval jejich kariéru. Gumayusi ve čtvrté hře dokonale obehrál feednutého Rulera na Zeri a Aatroxe v podání 369 bez pomoci týmu, Zeus se předvedl se svým Yone, Keria vytáhl ve dvou hrách Barda, Oner dokázal několikrát ukrást draka a s Fakerem tvořil dokonalé duo.

Především Faker ukázal, proč je dlouhodobě označován za nejlepšího hráče. Právě on odchytil Rulera ve třetí hře. Nejen, že po ultimátce jeho Azira dokázali T1 okamžitě ukončit hru, šlo i o odplatu, kdy na něj Ruler flashnul ve finále roku 2017, načež byla ukončena nadvláda T1.

Fakera tak čeká již šesté finále Worlds a jeho série vítězství proti LPL celkům na Worlds zatím drží. Závěrečný duel T1 proti WBG nás čeká v neděli od 9 hodin ráno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama