Faker stále bez jistého místa na Worlds, korejská liga má nového mistra
i Zdroj: Flickr LCK
eSport League of Legends Článek Faker stále bez jistého místa na Worlds, korejská liga má nového mistra

Faker stále bez jistého místa na Worlds, korejská liga má nového mistra

Reibl

Reibl

Korejská liga dospěla do svého závěru a ve finále jsme se dočkali překvapení. Favorité Gen.G totiž padli po pěti napínavých hrách.

Reklama

Play-off korejské LCK nabídlo opět pořádnou podívanou, avšak favorit byl už od začátku celkem jasný. Gen.G totiž ovládli čtyři předchozí splity v řadě a aktuálně šlo také o vítěze Mid Season Invitational. Chovyho tým podle předpokladů prošel skrze Dplus KIA a Hanwha Life bez větších potíží až do finále.

Hanwha Life, druhý nejlepší tým základní části, mezitím dvakrát porazil T1 (jednou v horním a spodním pavouku play-off) a poslal Fakera do regionálního finále, kde na týmy sice nečeká trofej, ale možnost postupu na Worlds. Faker tak letenku do Evropy na šampionát nemá jistou. T1 potřebují vyhrát jeden ze dvou Bo5 duelů příští týden. Ten první bude proti Dplus KIA.

Faker stále bez jistého místa na Worlds, korejská liga má nového mistra
i Zdroj: lol.fandom.com

Do finále LCK se tak kromě Gen.G dostal celek Hanwha Life, který v pavouku pro poražené vyřadil T1. V odvetě patřili Gen.G k favoritům, avšak HLE vstoupili do série lépe a ujali se vedení. Gen.G sérii otočili na 2:1, avšak ani to nestačilo. HLE si připsali čtvrtou hru a následně i závěrečnou pátou.

Pro řadu hráčů Hanwha Life jde o velký triumf. Zeka má na kontě výhru na Worlds 2022, ale LCK ovládl až nyní. Viper rovněž slaví první domácí titul. Doran, Peanut a Delight hráli za Gen.G v minulosti a nyní mohou slavit porážku svého bývalého týmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama