Faker proti nezastavitelným JDG, semifinále Worlds přinese nejočekávanější duel roku
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Faker proti nezastavitelným JDG, semifinále Worlds přinese nejočekávanější duel roku

Faker proti nezastavitelným JDG, semifinále Worlds přinese nejočekávanější duel roku

Reibl

Reibl

10. 11. 2023 13:29

V semifinále Worlds se schyluje k nejzajímavějšímu zápasu celého roku. V neděli se Faker utká o možnost zahrát si už v šestém finále světového šampionátu. Přidat do sbírky může čtvrtou trofej. Jenže v cestě mu stojí soupeř, který Bo5 sérii letos ještě neprohrál.

Reklama

T1 vs JDG

Není potřeba chodit okolo horké kaše, z dvou semifinálových duelů většina diváků usedne právě k souboji mezi Koreou a Čínou. Začneme u legendárních T1 vedených Fakerem. Celek minulý víkend zadupal do země LNG, kteří v letní části LPL opakovaně dávali zabrat JDG. Jasný výsledek 3:0 je tak pro T1 velkou nadějí, minimálně po stránce psychiky. T1 se letos dost natrápili a v LCK při Fakerově zranění týmu hrozilo, že nevybojuje ani playoffs. Ačkoliv Worlds buff pro T1 fungoval v předchozích letech skvěle, naděje vkládali fanoušci spíše do Gen.G.

Faker proti čínským celkům Bo5 sérii na Worlds ještě neprohrál a jak ukázal minulý týden, nešlo o náhodu. T1 mají recept, díky domácí půdě i pár partnerů na trénink. Mezitím si Čína opět po letech užívá dominanci. Dost možná největší v historii. JDG mají našlápnuto ke Golden Road, tedy výhře všech turnajů, kterých se celek zúčastnil.

JDG si proti T1 zahráli naposledy na MSI a tato Bo5 série šla do všech pěti her. Ačkoliv JDG vyhráli, museli skóre v jeden moment otáčet. Celkově by mělo jít o vyrovnaný duel a zřejmě i vrchol celého turnaje. Proto v neděli ráno od 9 hodin zapněte stream. U tohoto zápasu nechcete chybět.

BLG vs WBG

O druhé místo ve finále se už v sobotu ráno utkají dva čínské celky. BLG lze považovat za favority i díky pickemu, kde si na ně vsadilo 85 % hráčů. Západní fanoušci tento tým znají lépe díky skvělým výkonům na MSI. Weibo ale mají v záloze X faktor v podobě topaře TheShy. Ten v domácí lize nebyl konzistentní, avšak na šampionátu se to změnilo. Přesto BLG vstupují do tohoto duelu jako jasní favorité. Jejich zápas sledujte v sobotu od 9 hodin ráno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama