Faker prohrál 3:0 v play-off LCK, tým nemůže trénovat, stěžuje si
i Zdroj: Flickr League of Legends Champions Korea LCK
eSport League of Legends Článek Faker prohrál 3:0 v play-off LCK, tým nemůže trénovat, stěžuje si

Faker prohrál 3:0 v play-off LCK, tým nemůže trénovat, stěžuje si

Reibl

Reibl

4. 4. 2024 13:08

T1 jsou v korejské lize v opravdu složité situaci a účast na dalším mezinárodním turnaji je v ohrožení. Fakerův tým nemůže trénovat a v play-off celek dostal pořádný "výklep".

Reklama

Play-off LCK aktuálně míří do druhé poloviny a přináší jeden zajímavý příběh za druhým. Dplus Kia se známým midařem Showmakerem zdolala KT Rolster v pěti hrách, tým následně překvapivě potrápil favorizované Gen.G. Ti sérii ukořistili rovněž v páté hře. Následně ke své první sérii v play-off nastupili úřadující mistři světa a zde už o vyrovnanou sérii nešlo.

T1 hráli proti Hanwha Life, kde najdeme kvalitní hráče jako Peanut, Viper nebo Doran. Celek skončil v základní části se stejným skóre jako T1, tudíž jsme mohli očekávat dlouhou sérii. Jenže tak se nestalo a ačkoliv všechny tři hry byly celkem vyrovnané, T1 všechny prohráli a čtyřnásobní vítězové světového šampionátu tak spadli do pavouka pro poražené.

Faker prohrál 3:0 v play-off LCK, tým nemůže trénovat, stěžuje si
i Zdroj: lol.fandom.com

Faker se po zápase nechal slyšet, že je situace neférová. Hráči T1 totiž čelí DDOS útokům, což jim znemožňuje hraní korejského SoloQ. Údajně hráči T1 nehráli na svých hlavních účtech SoloQ už dva týdny. Podle Caedrela nemohou hráči ani scrimovat, což je pro profesionální hráče klíčové.

Korea již několik týdnů bojuje s kybernetickými útoky. Ty postihují známé lokální streamery, hráče i samotnou ligu. LCK totiž sice využívá dedikované servery, ty ale byly až do nedávna stále připojeny k veřejnému internetu.

T1 nyní musí projít přes rozjeté Dplus Kia. Následně na ně čeká zápas proti poraženému mezi HLE a Gen.G. Až po těchto dvou výhrách si T1 pojistí účast na MSI. Je tedy dost možné, že Fakera na mezinárodním turnaji vůbec neuvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama