eSport League of Legends Článek Faker opět druhý, finále LCK ovládli Gen.G s nováčkem na pozici marksmana

Faker opět druhý, finále LCK ovládli Gen.G s nováčkem na pozici marksmana

Reibl

Reibl

9. 4. 2023 13:27

Druhé místo na loňském MSI, v letním splitu LCK, na Worlds a nyní opět v LCK. Faker už po čtvrté v kuse mohl pouze pozorovat soupeře, jak zvedají titul mistra nad hlavu. Korejskou ligu ovládli Gen.G, avšak na letošní MSI pojedou oba týmy.

Reklama

Základní část LCK vycházela Fakerovi a jeho týmu téměř bezchybně. T1 prohráli jen v jedné sérii a s velkým odstupem si tým došel pro první místo. Velkou zásluhu na tom měl support Keria, který přinášel jeden netradiční pick za druhým. Jenže titul se předává až za výhru v playoffs, kde byli T1 rovněž favoriti.

Epický “Telecom wars” mezi T1 a KT Rolster nebo brzké vypadnutí Dplus Kia. Vyřazovací část LCK opět nezklamala a malého finále jsme se dočkali při první letošním Bo5 střetnutí mezi Gen.G a T1. Fakerův tým si tuto sérii pohlídal a vypadalo to na další titul. Jenže Gen.G v pavouku pro poražené dokázali své zaváhání napravit a posunuli se do grandfinále.

Hned na úvod se Gen.G mohli radovat. Doran s Gragasem setupoval jeden kill za druhým, načež navázala Xayah v podání Peyze. Doran se stejným šampionem dokázal zázraky i v druhé hře, kde našel klíčový barel na Gumayusiho u Barona.

Vedení 2:0 pro Gen.G snižovali Gumayusi a Faker ve třetí hře, kde už si Doran vysloužil ban Gragase. Vyrovnanou hru nakonec ve prospěch T1 rozhodl ukradený Baron. Čtvrtá hra ale ukázala, kdo je hlavním hrdinou celé série.

Marksman Peyz nahradil legendárního Rulera teprve letos a 17letý mladík hned ukázal, proč je jedním z nejlepších hráčů na světě. Skóre 14/0/3, 10/2/4 a 9/3/10 ve vítězných mapách mluví za sebe. Peyz si zaslouženě odnáší MVP série, a hlavně titul mistra jarního splitu LCK.

S Gen.G a T1 se uvidíme za necelý měsíc na MSI v Londýně. Faker zde bude moci dokázat, že stále umí vyhrávat. Série druhých míst totiž hvězdnému midaři nesluší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama