Faker je podesáté šampionem LCK, T1 pojedou na MSI 2022
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Faker je podesáté šampionem LCK, T1 pojedou na MSI 2022

Faker je podesáté šampionem LCK, T1 pojedou na MSI 2022

Nicolas

Nicolas

3. 4. 2022 16:08

Perfektní split je dokonán - T1 se stávají šampiony jarního splitu LCK

Reklama

Perfektní split byl dotáhnut k dokonalosti! Dvacet vyhraných sérií, žádná porážka – to je statistika, kterou se mohou chlubit jihokorejští T1, kteří tento týden ve finále LCK porazili jejich úhlavní rivaly, tým Gen.G a přinesli tak své organizaci (a jejich legendárnímu midlanerovi) desátou trofej. Jedná se o historicky nejúspěšnější run v profesionální League of Legends extralize – T1 dokonce překonali svůj vlastní rekord z roku 2015 a zajistili si tak účast na Mid-Season Invitational 2022, druhém největším esportovém turnaji v LoL.

Zde budou reprezentovat jihokorejský region jako jediný tým a z rozhovorů vyplývá, že mají ambice také na internacionální úrovni, ne jen v té domácí.

T1 během finále také rozpoutali drobné drama, jelikož vyšlo najevo, že většina hráčů v týmu měla COVID19 během jejich série a nyní proto slaví svůj úspěch v karanténě – oddělení jeden od druhého. Do začátku MSI 2022 zbývá dostatek času a tak můžeme tyto zdravotní problémy lehce ignorovat. Podíváme se spíše na to, jak se vyvíjela jejich série proti Gen.G.

Faker je podesáté šampionem LCK, T1 pojedou na MSI 2022

Finále proti Gen.G

Kupodivu, i přes veškerý úspěch, musíme konstatovat, že výkony T1 ve finálové sérii nebyly tak enormně jednoznačné a některá zaváhání tohoto legendárního týmu, zaskočila také komentátorskou dvojici Valdes a Atlus, kteří sami předpokládali, že by série měla skončit 3:0. Samozřejmě z ní nakonec vyšli jako vítězové a obrovské zkušenosti veterána Fakera, v kombinaci s mechanickým umem jeho mladých spoluhráčů, se staly klíčem k úspěchu.

Gen.G, především hráči Peanut a Chovy, však zvládli Fakerovým svěřencům ukrást jednu hru, kterou kompletně dominovali po makro-strategické stránce a poměrně jim ztížili také zbytek série, kdy přicházely záblesky úspěchů (viz. Peanutův dragon-steal proti jungleru Onerovi). Zajímavá statistika se týkala jungle objectivů, jako byli draci, jelikož je Gen.G zvládli v průběhu celé série konstantně získávat a ze strany T1 nepřicházely odpovědi. To samé se následně dělo s věžemi, baronem a inhibitory. Po skončení finále je proto jisté, že T1 mají určité slabé chvilky a na internacionální stage sice budou nastupovat jako favorité, ale jejich soupeři budou mít možnosti, giganty z LCK překvapit.

Tak, jako tak, se T1 v soupisce Zeus, Oner, Faker, Gumayusi a Keria, zapsali do historie a nyní budou trpělivě čekat na zahájení MSI 2022 – které se bude konat právě v Jižní Koreji, v Busanu.

Faker je podesáté šampionem LCK, T1 pojedou na MSI 2022

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama