Faker je počtvrté šampionem Worlds, finále trhalo divácké rekordy
i Zdroj: Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Faker je počtvrté šampionem Worlds, finále trhalo divácké rekordy

Faker je počtvrté šampionem Worlds, finále trhalo divácké rekordy

Reibl

Reibl

19. 11. 2023 12:04

Ani jeden z čínských celků nedokázal zastavit rozjeté T1. Faker si tak připisuje další titul na Worlds, jehož zisk věnoval svým spoluhráčům.

Reklama

Finále Worlds odstartovala zajímavá pick & ban fáze, kde Weibo zabanovali několik midlane šampionů, které Faker hrál v uplynulých týdnech. Jenže Faker měl v záloze Ahri, na níž už dlouho chce svůj skin. Hned první zápas ale začínal lépe pro Weibo, kteří dokázali najít kill na Fakerovi a opakovaně vyhrávali menší souboje. Jenže T1 dominovali na samotné mapě, kde brali draky, Heralda a následně sbírali zpět i killy. Ačkoliv Faker minul snad každý šarm za Ahri, výhoda na botu a topu se ukázala jako příliš velká ve prospěch korejského celku.

Druhá hra byla už o poznání dominantnější a T1 zde zničili Weibo v poměru 14/1 na killy. Zejména Gwen v podání Zeuse a Onerův Nocturne dominovali. Weibo tak před sebou měli obrovský úkol, sebrat T1 třikrát Nexus. Jenže to se ani ve třetí hře nedařilo. Faker si za Akali připsal triple, Zeus ukázal, kdo je lepší Aatrox a Oner si připsal další výhru za Lee Sina. Byla to dominance na všech frontách.

T1 tak berou historický čtvrtý titul. U všech byl legendární Faker, který prozradil, že tento triumf je pro jeho spoluhráče.

Finále světového šampionátu přitáhlo k obrazovkám v jeden moment přes 6,4 milionu diváků, což dělá z této události nejsledovanější esport zápas vůbec. Do statistiky nejsou započítáni čínští diváci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama