(ex) Replika přechází pod eXtatus!
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek (ex) Replika přechází pod eXtatus!

(ex) Replika přechází pod eXtatus!

derk

derk

1. 10. 2012 16:16

Je to již druhý den, co Skumbágové změnili organizeci, která je zastřešuje.

Reklama

Jak samotná změna proběhla a co si od toho Barny - manažer a majitel týmu eXtatus - slibuje, se dozvíte v následujícím článku. Samotné představení týmu eXtatus bude již brzy u nás na webu (spolu s dalšími pěti týmy, které pojedou na MČR).

-------------------------------------------

Bylo relativně chladnější odpoledne a na náměstí právě probíhala slavnost Seniorů. Po krátké návštěvě PG Cyber Cafe v Brně jsme se rozhodli, že se s doprovodem zpěvu Evy a Vaška vydáme splašit něco k snědku. Po velice hodnotné stravě z KFC jsem Barnyho požádal o menší rozhovor...

 Vím, že to bude hrozně originální a nápaditý ale požádám tě, abys mi odpověděl na takovou tu klasickou „rozhovorovou otázku". Kdo je Barny?

-Barny je má přezdívka doprovázející mě snad od začátku mého působení kolem počítačových her. Ale asi se ptáš, kdo jsem. Mé jméno je Jan Barnet, je mi 18 let a studuji gympl v maturitním ročníku. Co se týče herní scény, jsem majitel a manažer české e-sport organizace eXtatus.

 Manažer i majitel? To je docela nezvyklé... Jak to zvládáš? Co všechno vlastně teda v eXtatusu děláš?

-V podstatě se starám o veškerý chod naší organizace, ať už co se týče hráčů, financí, webu, lanek... Jednoduše řečeno, když zrovna nejsme na nějaké lance, kde fotím, natáčím a snažím se zajistit určitý komfort naším hráčům, zařizuji věci pro realizaci našich turnajových výletů a celé této srandy. Zkrátka udržuji správné a plynulé fungování organizace.

 To skoro zní jako by se většina tvé práce točila kolem lanek?

-Ano, svým způsobem se to tak dá říct. Zde je nutno podotknout, že u eXtatus byl vždy kladen největší důraz na osobní přístup k hráčům, aby jim byly vytvořeny dostatečné podmínky pro hraní a to hlavně přímo na lan turnajích. V praxi je to tak, že jedeme na nějaký turnaj a sotva se vrátíme domů, už se nezadržitelně blíží další, na který je opět zapotřebí připravit vše důležité.

 Tak to bych vám možná doporučil pořídit si nějakou týmovou maringotku! Nicméně znamená to tedy, že na online turnaje eXtatus neklade důraz?

-Ne, to jsem tím určitě říct nechtěl. Obecně online je neméně důležitá část „procesu", promo, výsledky, turnaje, ligy, fanoušci... Zkrátka jen není pro mě tak atraktivní, jako právě offline akce. Dělám to kvůli lidem.

 Takže Goodguy Barny :-). Teď ale vážně, jak se na to dívají hráči v tvém teamu? Sdílí s tebou každý z nich stejné nadšení pro offline akce?

-Myslím si, že ano. Jelikož offline akce bývají zpravidla ty nejdůležitější, tak ano.

 To je skvělé, jelikož se nám nepřetržitě blíží vyvrcholení letošní sezóny v podobě MČR. Jak probíhají přípravy na takovou akci?

-Bohužel nejdůležitější věc jsou peníze. Tudíž v prvé řadě je potřebný nějaký finanční rozpočet na tak obrovskou a zároveň nákladnou akci, jakou MČR bezesporu je. Zajistit nějakým, většinou individuálním způsobem, dopravu na akci, ubytování, startovné, dresy... A následně během MČR nezapomenout na nějaké aktuální zpravodajství, fotky, videa. Zkrátka ať vše klape a nejsou komplikace.

 Včera na ForGames jsem byl svědkem přesunu teamu exREPLIKA oficiálně pod organizaci eXtatus. Bylo záměrem získat pod „sebe" favorizovaný team, právě před již výše zmíněným MČR?

-Určitě ne! O tomto přestupu mezi mnou a kluky padla řeč už X měsíců zpět, navíc s Mozim se známe relativně dobře. Byla to čistě otázka času a peněz, které v době působnosti StarCraftu u nás zkrátka nebyly. StarCraft je fuč, Time 2 LoL! A fakt, že sám LoLko pařím a scénu sleduji, celé této věci hraje do karet. Dlouho jsem necítil takové nadšení pro práci kolem eXtatusu jako právě teď.

 Z toho se dá usoudit, že očekáváš nárůst jak fanoušků teamu eXtatus tak i jeho úspěchů?

-Ano to očekávám, nicméně v žádném případě to není ten největší důvod tohoto kroku. Jak jsem již řekl, o LoLko se zajímám já sám, baví mě to a na spolupráci s těmito kluky jsem se těšil, nezávisle na jejich popularitě. Co se týče úspěchů, samozřejmě uděláme co možná nejvíce k dobrým výsledkům!

 Když se ještě otočím zpět k přestupu ze zahraničního celku REPLIKA pod tuzemský eXtatus, prozradíš jaké výhody budou kluci z této spolupráce mít? Určitě víš jak to myslím, prozradili snad, čeho se jim u REPLIKY nedostávalo?

-Kluci šli do REPLIKY za určitých podmínek, které vyhovovali oběma stranám. Nicméně ze strany britské organizace nebyla splněna ani polovina ze smluvených podmínek a to i po relativně dlouhé době, jakou tým v REPLICE strávil. To pro kluky byl dostatečný impuls ke změně. A jak už jsem také řekl, s Mozim se známe už nějakou dobu, navíc pod námi již působil, tudíž ví, do čeho jdou a co od toho mohou očekávat.

 Děkuji za rozhovor a hodně štěstí na MČR i do budoucna, chtěl bys něco vzkázat čtenářům Tryhardu?

-Podporujte českou LoL komunitu, sledujte e-sport scénu a držte palce našemu novému League of Legends týmu na nadcházejícím Mistroství!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama