Evropské power rankings I.
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Evropské power rankings I.

Evropské power rankings I.

David Růžička

David Růžička

23. 3. 2012 09:54

Jak si stojí top týmy z celé Evropy se dozvíte v oficiálním power rankings od společnosti Riot.

Reklama

Autorem těchto power rankings je Average Gatsby (odkaz na zdroj je na konci článku), níže uvedený text jsou naše komentáře k umístění jednotlivých týmů.

1. Moscow Five http://www.moscowfive.ru

Postavení v Challenger Circuit: 1. (800 Points)Poslední výsledek z Challenger Circuit: 1. na IntelExtremeMasters Hannover World Championship

Moscow Five se většině hráčské scény poprvé představili na IEM Kiev kam se ještě kvalifikovali jako tým EMPIRE. Tento mladý ruský talent se projevil velice záhy, kdy v Kievu prošli turnajem jako nůž máslem a jedinou hru jim ve finále vzal Team Solo Mid. Moscow Five se také podařilo změnit metu, která se ze soustředěných teamfightů přenesla na snahu získat velkou výhodu v early game a přes ni snowballovat celé hry. Agresivní counter jungling, wriggle + 3 dorany build na AD carry a Shyvanna, to vše přinesli M5 do kompetetivního hraní League of Legends. M5 se poté podařilo potvrdit svou formu na dosud největším turnaji sezóny II a to IEM World Championship v Hannoveru, které se hrálo začátkem Března. Tento turnaj bez většího zaváhání vyhráli a potvrdili tak svoji pozici jako nejlepšího týmu nejen v Evropě, ale i na světe.

2. Against All Authority - http://www.team-aaa.com

Postavení v Challenger Circuit: 5. (100 Points)Poslední výsledek z Challenger Circuit: 4. na IntelExtremeMasters Hannover World Championship

Against All Authority jsou jednou z nejstarších progamingových organizací na světě, proto by nemělo nikoho překvapit, že jim patří jeden z nejsilnějších League of Legends týmů na světě. aAa se po delší době představili na LANu přímo v Hannoveru v rámci IEM WC a uhráli krásné  čtvrté místo, když nestačili na americké týmy, jmenovitě Dignitas v semifinále a CLG.na v boji o třetí místo. Zatímco na světové scéně se pohybují okolo špičky, na evropské scéně a specificky v online turnajích dominují přesvědčivým způsobem. Online se jich bojí i M5, o čemž může svědčit jejich negativní bilance právě proti aAa v turnajích jako je Play4Fame, go4LoL a mnoha dalších.

3. Counter Logic Gaming (Europe) http://www.clgaming.net

Postavení v Challenger Circuit: žádnéPoslední výsledek z Challenger Circuit: žádné

CLG.eu, tým který je známý spíše jako "Wickedova parta", se umístil na třetí příčce evropského power rankingu. Tým s velkým potenciálem, který se zatím bohužel neměl možnost ukázat na žádné z větších LAN akcí. Online jsou jedni z mála kdo dokáží držet krok s Moscow Five a jejich bilance je taktéž vyrovnaná. Jejich poslední větší úspěch bylo vítězství v turnaji Kings of Europe, který se hrál krátce po skončení IEM v Kievu a kde ve finále CLG.eu porazili čerstvé šampiony z Kievu, tým Moscow Five.

4. SK Gaming http://www.sk-gaming.com

Postavení v Challenger Circuit: 2. (310 Points)Poslední výsledek z Challenger Circuit: 5. na IntelExtremeMasters Hannover World Championship

SK Gaming je tým který je vidět na evropské i světové League of Legends scéně opravdu dlouho. I když se jim snad nikdy nepodařilo vyhrát nějaký velký turnaj, většinou se umisťují na těch nejvyšších příčkách, za zmínku stojí například IEM New York kde skončili druzí za týmem fnatic. Ať se to některým lidem líbí nebo ne, Ocelotův tým hrát umí a jejich stabilní výsledky jak online tak offline jim přinesli zasloužené čtvrté místo.

5. Absolute Legends - http://www.absolutelegends.net

Postavení v Challenger Circuit: žádnéPoslední výsledek z Challenger Circuit: žádné

Absolute Legends tým, dříve známí jako Mistral eSports, je velice talentované seskupení hráčů ze severo-východní evropy (dříve čistě Litevský tým). Zatím se jim stejně jako CLG.eu nepodařilo demonstrovat svoji sílu na nějakém LAN turnaji, ale online je vidět rozhodně je. V nedávno odehraném Hear2Win Cupu skončili druzí a sbírají i mnohá další ocenění. S CLG.eu se jedná o černé koně všech budoucích LAN akcí.

6. Sypherhttp://www.team-sypher.org/

Postavení v Challenger Circuit: 4. (110 Points)Poslední výsledek z Challenger Circuit: eliminováni ve skupině na IEM WC Hannover

Sypher patří spolu s aAa a Milleniem k francouzské svaté trojici kterou je vidět na světových turnajích už několik let. I když se Sypherům v poslední době příliš nedaří, stále sbírají cenné Challanger Circuit Pointy které jim umožní kvalifikaci na finále sezóny 2, kde se bude hrát o prizemoney ve výši několika milionů dolarů. Za zmínku také stojí jejich výsledek na IEM New York, kde skončili na 3. místě poté co porazili slavné CLG.na (Hotshotův tým).

7. Mousesportshttp://www.mousesports.com

Postavení v Challenger Circuit: žádnéPoslední výsledek z Challenger Circuit: žádné

Organizaci Mousesports snad nemusím nikomu představovat, patří mezi jedny z nejstarších a nejlepších na světě. Ti právě nedávno draftovali další ruský talent, seskupení známe jako "For Mother Russia". Ti zahráli velice slušně v posledním velkém online turnaji Hear2Win Cupu a odnesli si tak ve velké konkurenci 4. místo.

8. FnaticRaidCall http://www.fnatic.com/

Postavení v Challenger Circuit: 3. (260 points)Poslední výsledek z Challenger Circuit: eliminováni ve skupině na IEM WC Hannover

Tým fnatic je pro mnohé oříškem, vítězové sezóny 1, vítězný tým z IEM New York a mnoha dalších akcí v poslední době hodně pokulhává za svými starými výsledky. I když se stále jedná o tým s největší podporou fanoušků a s jednou z nejsilnějších herních organizací na světě, výsledky tomu moc neodpovídají. V poslední době se jim nepodařilo prakticky nic, kromě vítězství nad americkým týmem Dignitas, kteří nakonec skončili druzí v Hannoveru. Teď je čekají dva měsíce tréningu a účast v korejské super lize pořádané televizí OGN (Ongamenet), tak nezbývá než doufat, že jim tato zkušenost přinese dostatečnou motivaci znovu hrát a vyhrávat.

---

Toto je konec oficiálního Evropského power rankingu, který můžete nalézt v originální podobě ZDE.

Na evropské scéně je však mnoho dalších velice silných týmů, které na denní bázi porážejí mnoho z výš uvedených. Za mnohé zde můžu citovat například Na'Vi, Western Wolves, LowLandLions, x6tence ESET, ESC Icy Box, ALTERNATE, Mistral, Meet Your Makers nebo WinFakt.

Závěrem bych se vás chtěl zeptat, jaké jsou vaše osobní žebříčky top evropských týmů, souhlasíte s rankingem od Riotu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama