Evropa - velké změny, Ocelote a příchod Cloud 9
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Evropa - velké změny, Ocelote a příchod Cloud 9

Evropa - velké změny, Ocelote a příchod Cloud 9

derk

derk

Uvnitř vše kolem nového týmu Ocelota, Lemondogs, Ninjas in Pyjamas, odchodu Nypha z SK Gaming a příchodu Cloud 9 do Evropy.

Reklama

Cloud 9 v Evropě

Nejlepší americký tým, který hravě vyhrál americkou LCS, umístil se na 5.-8. místě na S3WC a nedávno porazil Fnatic v Bitvě o Atlantik se vydává do Evropy. Zatímco sestava týmu jak jej známe dnes zůstává v Americe, objevuje se nová evropská sekce, která má již teď jisté místo v kvalifikaci do Coke Zero amatérské ligy. A jelikož tým vypadá velmi silně, dost možná se objeví nejen ve zmíněné Challenger Series, ale možná také v další sezóně LCS.

Hned tři hráči z evropské sestavy Cloud 9 jsou v top 10 Challengerů na Westu a premade ranked tým se nachází na první příčce se skóre 47-7. Znát budete asi hlavně junglera týmu - k0u totiž před nějakou dobou hrál v celku Reason Gaming spolu s Mozillou, Bimbem, Kazmitchem a Nardeem. Většina z vás jistě slyšela také o Voidlovi, který po odchodu EdWarda hrál dlouhou dobu za Gambit Gaming a vidět jsme jej mohli i na S3WC.

Sestava Cloud 9 EU

 Odoamne - Top

 k0u - Jungle

 Febiven - Mid

 Hjärnan - Marksman

 Voidle - Support

Majitel a CEO SK Gaming, Alexander T. Müller

Odchod Nypha z SK Gaming

Jak jistě víte, před pár dny se objevilo oficiální vyjádření SK Gaming, které dokládá odchod supporta Nypha do celku Alliance. Ten nahradil Kazmitche - zatím není jasné, jestli Kazmitche uvidíme na místě Nypha v SK Gaming anebo ne, doufejme ale, že ano. Každopádně důvod proč o odchodu Nypha opět píšeme je ten, že se Alexander T. Müller (majitel SK Gaming) v tomto rozhovoru vyjádřil velmi nepěkně o praktikách, které údajně použil celek Alliance, aby Nypha přetáhl. Velmi stručně šlo podle jeho slov o nečestné jednání, jedno z nejhorších, s kterým se za posledních 14 let své kariéry ve světě eSports setkal. 

Teprve další vyjádření k tomuto předmětu pomohlo osvětlit celou situaci. Krom toho, že se Alliance nedopustili žádného podrazu a ničemu proti pravidlům také vyšlo na povrch, že právě SK Gaming má v rámci jiných her (hlavně Counter-Strike) poměrně nesympatickou pozici a je známo, že v historii použil řadu nečistých praktik k přetáhnutí nadějných mladých hráčů několika jiných evropských celků a dokonce také neplatil své hráče. Vždy je dobré si počkat i na další informace a nevěřit všemu, co se na internetu objeví. Pokud vás tato tematika zajímá, přečtěte si rozhovor s Müllerem (odkaz výše) a přikládáme také oficiální vyjádření Wickda, které zveřejnil na svém facebooku .

Část jeho vyjádřeni:Jak víte, nebylo jisté, jestli tuto sezónu budu hrát za Allianci a proto jsem se rozhodl hledat i další možnosti. V minulosti jsem s Nyphem hrál a oba nás to bavilo. Proto jsem se rozhodl s ním domluvit na tom, že bychom spolu skončili v týmu - v té době nebylo jasné, jestli by šlo o SK Gaming anebo Alliance, obě organizace o nás totiž projevily zájem. Na obou stranách byly smluvní problémy, protože jsme oba s Nyphem měli podepsanou smlouvu až do konce roku 2013. Nakonec jsme se oba rozhodli být součástí Alliance, to ale nešlo udělat již před Bitvou o Atlantik, právě kvůli zmíněné smlouvě. Opravdu nechápu, proč by Alexander Müller říkal něco o "neuctivosti" v komunikaci s Nyphem a případnému přechodu k Allianci, když to samé udělal SK Gaming ve stejnou dobu se mnou. Je naprosto normální hledat další možnosti, když se blíží konec platnosti smluv.

Ocelotův nový tým

Ocelote nedávno oznámil odchod z SK Gaming a několikrát na svém facebooku zmínil, že se "máme na co těšit" a že nehodlá přestat s kompetitivním hraním, V poslední době odehrál několik desítek ranked premadů ve stejné sestavě a zajistil sobě i svému týmu účast v Coke Zero kvalifikaci do amatérské ligy. Zatím není žádné oficiální vyjádření, nicméně sestava týmu vypadá následovně.

 Jwaow - Top

 Morden - Jungle

 Ocelote - Mid

 Freeze - Marksman

 Dioud - Support

Všichni hráči za sebou mají úspěšnou historii ve známých evropských týmech a jsou velmi vysoko v solo Q. Jwaow můžeme znát z TCM Gaming, Mordena z x6tence a Diouda z Millenia. Freeze a Ocelota jistě představovat nemusíme. Lemondogs a Ninjas in Pyjamas Zajímavá situace se děje kolem organizace Lemondogs. Poté co se NiP nepodařilo kvalifikovat do LCS se dlouhou dobu spekulovalo o tom, že organizace koupí spot Lemondogs. To nakonec vyvrátil samotný majitel Ninjas in Pyjamas, nakonec to ale vypadá, že by se přece jen něco podobného stát mohlo.

Nemáme zatím oficiální informace, ale manažer Lemondogs odešel z týmu, majitel již přes dva týdny vůbec nereaguje a Mithy zmínil na svém facebooku, že letěl zpět do gaming house Ninjas in Pyjamas ve Švédsku. Když si vezmeme ještě to, že NiP mají o spot v LCS velký zájem a organizace disponuje dostatečným finančním zázemím a také fakt, že nové sestavě Lemondogs to zatím moc nešlo, kdo ví, jak to nakonec dopadne. 

V tomto případě si ale budeme muset počkat na nějaké oficiální vyjádření, zatím jde pouze o spekulace. Každopádně majitel Lemondogs byl za posledních několik hodin až mnohokrát přirovnán k majiteli Quantic Gaming (korejský tým, který se jen o chlup nedostal do NA LCS). Majitel Quantic se totiž také "vytratil". Takže si možná oba majitelé užívají někde na Bahamách :)

Update: Ocelotův tým nyní hraje údajně s hráčem s nickem "Crazycaps", který byl součástí nové sestavy Lemondogs. Tento fakt by mohl potvrzovat to, že NiP odkoupili spot Lemondogs a uvidíme je v LCS. Kdyby Lemondogs svůj slot v LCS prodali a zároveň získali slot NiP v amatérské lize, možná by to pro ně bylo i prospěšnější. S penězmi za prodej místa v LCS by totiž mohli zařídit kvalitní zázemí pro své svěřence a trénovat do další sezóny a případně se kvalifikovat do nejvyšší ligy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama