ESL Go4LoL Nordic&East #86
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek ESL Go4LoL Nordic&East #86

ESL Go4LoL Nordic&East #86

matt

matt

23. 4. 2012 17:03

Právě dnes si můžete přečíst jubilejní report z evropského ESL Go4LoL, který jsem si pro vás připravil, doufám, že se vám bude článek líbit.

Reklama

Pro méně znalé připomenu základní informace o tomto pravidelně konaném turnaji, poté se vrhneme na československé zástupce a na samotný průběh turnaje.

Každou neděli můžeme sledovat špičku obou evropských serverů ve dvou společných turnajích. Jsou pořádány nejstarší a zároveň nejprestižnější online ligou nesoucí název Electronic Sports League. Na portálu je zaregistrováno asi 3 500 000 účtů a celkem se zde odehrálo 16 500 000 zápasů v těch nejpopularnějších hrách. Mezi ně patří také naše milované LoLko. Turnaj, o kterém bude dnes řeč byl v pořadí již 86. a přinesl nám hodně zajímavých úspěchů.

Každý měsíc se soutěží o pěkných 200€ a doplňující ceny v podobě Riot pointů a champion bundlů. Zmiňovaných 200€ je pouze pro tým, jenž se umístí na prvním místě. Navíc se na konci měsíce odehrává měsíční finále, kde se utká prvních osm nejúspěšnějších týmů měsíce. Nyní už je odměna o něco větší, činí přesně 500€, to už značí, že Go4LoL se určitě vyplatí hrát!

Celkem se zúčastnilo 109 týmů, ano, i mě samotného toto číslo překvapilo, protože se to při obyčejném sledování pavouka opravdu nezdá. Mezi nejznámější patřili například MeetYourMakes, polští Eternity, iNNERFiRE, HCL Gaming, neXt.Please! či Prophets. České týmy probereme v další kapitole. 

CZ/SK Týmy v turnaji

Účast byla tento týden až překvapivě hojná a do tohoto populárního turnaje se nám registrovalo 12 českých týmů, u východních bratrů jsme bohužel žádnou aktivitu nezaznamenali. Pojďme se na kompletní tucet podívat.

ArtClanBigHeadedBuzici v MuziciEthernityFLYtoHIGHFragmaGamingHellsBellsFiveHoneybadgersInsiders GamingKacenkynEophyteSuper Trolls

Mezi týmy s největším potenciálem patřili dle všech určitě Kačenky, právě ti se zmocnili již jednoho  turnaje stejného typu, dále bych do této skupinky zařadil určitě Buzici v Muzici, kteří se pravidelně umisťovali na slušných pozicích, i když byl tento turnaj jeden z prvních po delší odmlce. Mezi další nadějné týmy patřili FLYtoHIGH, Super Trolls či nEophyte.

Průběh

Dle harmonogramu soutěže se začínalo v brzkých odpoledních hodinách, jelikož je turnaj pochopitelně více týmově početný než například národní night cupy. Možná prostě stačilo říct, že se mělo začít hrát ve tři, ale jako vždy se to trochu zpozdilo. Nebudu rozebírat každý zápas, jelikož bychom tady seděli asi do zítra, no vy asi ne, protože by vás to přestalo bavit a já taky ne, protože to vlastně ani vůbec neudělám, zkrátka se zaměříme na to co nás zajímá - české týmy!

Přesně třetina našich týmů vypadla hned v prvním kole, jmenovitě jsou to Honeybadgers, Hells Bells Five, FragmaGaming, kteří nedokázali porazit kolegy z BigHeaded, no a nakonec museli odkráčet i kluci z Insiders Gaming.

Hlavní favorité však stále bojovali dále a do slušného třetího kola, kde se vyskytovalo "pouhých" 34 týmů se podívali následující celky - FLYtoHIGH, ArTist, Kačenky no a nesmíme zapomenout na populární "Buzíky". To už se nám výběr Čechů v turnaji celkem zúžil, my jsme však stále věřili a pro další průběh turnaje se přesuňte o několik milimetrů níže.

Ve třetím kole jsme mohli sledovat jeden český duel, a to mezi týmy ArTist a Kačenky, jak už asi všichni tušili a nejspíš si i tak přáli, dále postoupili Kačenky. Dále pak postoupili FLYtoHIGH díky pěkně zahraném Urgotovi v podání Necromadxe, který se mimochodem objevil i v minulém díle Time2LoL. Pak už se čekalo na výsledek klání Buzici v Muzici vs. Slowreflex, bylo znát, že název maďarského týmu je nejspíš správný, a tak jsme se mohli na Buzíky podívat i v dalším, čtvrtém kole.

V této fázi turnaje se odehrál ostře sledovaný zápas mezi silnými týmy, k našemu štěstí byly oba české, tudíž zápas sliboval krásnou podívanou, ano, mluvím o duelu FLYtoHIGH (bývalá INSENIA) a Kačenky. Hru bych nazval hrou junglerů, kdy jungler "letců", morefocus, nejspíš neměl dobrý den a daroval Kačenkám sedm killů, naopak na druhé straně dominoval fof0t se svým doktůrkem. Fof0tův blog o jungli můžete číst zde. Screenshot z této pěkné hry můžete očumovat níže.

Kačenky vs. FLYtoHIGH

Jako další nás čekal neméně zajímavý zápas, kde se utkali Buzici v Muzici proti nadanému týmu vitalGaming, právě ten se zatím probojoval do obou minulých měsíčních grand finále. Ke všemu štěstí se podařilo BVM vyhrát, a to hlavně díky Gravesovi v podání arageda, právě ten si vystřílel krásných 200 creepů ve 25. minutě a připsal si také 6 killů. Nedá se však říct, že by vitalGaming dělali nějaké větší problémy. Screenshot z této hry naleznete zde.

A pomalu se dostáváme do tuhého! Z turnaje vypadlo již 101 týmů, zdatní matematici si už stihli spočítat, že nám zbylo pouze osm nejlepších, mezi nimi byly i dva české celky, což je určitě krásná podívaná, mluvím o BVM a Kačenkách. K našemu neštěstí však Kačenky v tomto kole vypadly, narazily na tým Eternity, který zatím lehce procházel celým turnajem a zdolal i favorizované MYM. I tak však musím poblahopřát Kačenkám k dalšímu skvělému výkonu a doufejme, že příště se probojují na stejnou pozici, ne-li lepší!

Zbývali nám tedy pouze poslední bojovníci za naši zemi, a to již několikrát omývaní Buzici v Muzici, nyní je čekaly dva nelehké zápasy, ten první proti Prophets, druhý proti jednomu z nejlepších týmů na Nordic&East serveru - HCL Gaming. Buzici nezaváhali a oba tyto soupeře hravě rozdrtili. Tímto se již pomalu přibližovali úspěchu Kačenek, právě těm se podařilo ukořistit 200€ v jenom z předchozích Go4LoL cupů.

Čekalo nás finále, byly připraveny týmy iNNERFiRE a Buzici v Muzici. Napětí pomalu vzrůstalo a championi netrpělivě čekali na dřevěné počítače svých summonerů. Začátek byl nádherný, všechny linky vyhrávaly, Buzikům se dokonce podařilo skolit draka, když byl naráz na obrazovce spatřen hrůzný nápis "araged has disconnected", hned za ním však následoval další, skoro indentický - "derkeenho has disconnected". Ano, je to tak, finále Buzikům doslova prohrál internet od UPC, kterým vřele děkujeme. Každému musí být jasné, že i pouhých pár minut strávených na summoner's platformě je hodně. Hráči se navíc ani nemohli připojit zpět do hry, takže ve dvacáté minutě zbylí tři spoluhráči jednohlasně schválili surrender. Pokud máte námitky ve stylu: výmluvy, prostě to nedávaly, tak to ragenuli, přikládám graf/lagometr.

Závěr

Z pohledu české scény se dle mého turnaj nadmíru vyvedl. Obrovská škoda nevyvedeného finále v podání Buziků, doufejme, že příští týden nám všem ukážou, zač je toho růžová a vydají se opět na svou válečnou stezku skrz turnajem až do finálového souboje, kde by například mohli potkat Kačenky, co vy na to? Příští pondělí čekejte další report! 

omlouvám se za postnutí mého skromného obrázku, ale nemohl jsem si to odpustit, čakry ve mně silně buřely a musel jsem vytasit svoje eso z rukávu nesoucí název Adobe Photoshop CS5 a natřít to všem wannabe pro grafikům a designerům, jako je například araged...

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama