Epik Gamer opět v akci
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Epik Gamer opět v akci

Epik Gamer opět v akci

derk

derk

12. 1. 2013 10:35

Tým Epik Gamer je jeden z nejdéle existujících týmů na světové herní League of Legends scéně.

Reklama

Založil ho

 Dan 'Man Dinh' Dinh během WCG 2010 (World Cyber Games).

Tým si nejdříve říkal

 HAWKSHOTGG

a skládal se z velkých jmen, které známe i dnes, konkrétně: Salce, Dyrus, Doublelift, Westrice, bobbyhankhill a Man Dinh. Poté co tým neuspěl v kvalifikaci na WCG 2010, přejmenoval se na Epik Gamer. Změna jména všechno nastartovala. Výhra v americké kvalifikaci pro Šampionát S1 jim umožnila zúčastnit se lan akce ve Švédsku, kde předvedli skvělou show se skórem 3-0 na zápasy ve skupině. Celkově se tehdy umístili čtvrtí z osmi. Na prvním místě skončil Fnatic. V průběhu druhé sezóny se jim ve velkých turnajích už tolik nedařilo. Nejlepšího umístění dosáhli na IPL 4, kde obsadili druhé místo a na MLG, kde ve vyrovnaných zápasech prohráli proti Dignitas a CLG. Po několika změnách v sestavě přešel tým pod SoloMid.net a dostal i nové jméno

 TSM.Evo

. I přes podporu velké esport organizace se jim stále nedařilo dostat se do regionální kvalifikace pro sezónu tři a proto se členové rozhodli, že si každý dál půjdou svou vlastní cestou.

Všichni doposud věřili, že Epik Gamer se už nikdy nevrátí. Ovšem před několika týdny jsme mohli vidět původní hráče EG, jak se opět dali dohromady a podařilo se jim vyšplhat na nejvyšší příčky 5v5 rankedů. Online regionální kvalifikací se jim podařilo prohnat bez jediné prohry a s touto skvělou formou je brzy uvidíme i na Live kvalifikaci pro třetí sezónu! 

,,Jak si určitě pamatujete, byl jsem původní support EG, nezůstal jsem tam ale dlouho kvůli osobním věcem… ale když mě Westrice kontaktoval s tím, jestli se nechci vrátit zpátky, nemohl jsem říct NE!“
-  Jonathan 'puregoldenboy' Au, Support EG

 Jonathan '

Westrice

' Nguyen - Top

 Dan '

Man Dinh

' Dinh - Jungle

 Trevor '

Salce

' Salce - AP Carry

 Will '

cat8

' K - AD Carry

 Jonathan '

puregoldenboy

' Au - Support

Co myslíte, podaří se staronovým Epik Gamer obstát proti ostatním top týmům? Svou šanci na NA kvalifikaci již docela projeli a oficiálně sponzorovaným týmem se bohužel nestanou. Více o této tematice za pár hodin u nás na webu!

UPDATE: Vypadá to, že EPIK Gamer se po nevydařené kvalifikaci na sezónu 3 nakonec zase rozpadne :))

EPIK Gamer jako takový nemá sponzora a tato sestava by tak prakticky mohla fungovat jen za předpokladu, že se jim podaří dostat se do Pro okruhu pro sezónu 3. V takovém případě by pak došlo k získání platu od Riotu na celý rok a tým by mohl existovat i bez sponzora. Bohužel v kvalifikaci (o které je novinka u nás na webu) o 5 míst do pro okruhu vypadli už ve skupině a další budoucnost týmu je nejistá. Salce na twitteru napsal, že je to definitivní konec slavného týmu EPIK Gamer, otázkou zůstává, zda pro něj, nebo pro celý tým.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama