Důležité informace a odpovědi k patchi a s3
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Důležité informace a odpovědi k patchi a s3

Důležité informace a odpovědi k patchi a s3

derk

derk

6. 12. 2012 09:48

Pojďme si připomenout důležité otázky k novému patchi a předsezóně.

Reklama

Připravili jsme si pro vás překlad oficiálních FAQ (Často kladené dotazy), věříme, že vám pomůžou. Pokud jste již s problematikou nějaké otázky seznámeni (např. co je to předsezóna, apod.), tak se omlouváme. Věříme, že se tu najde někdo, kdo o tom mnoho neví a bude za to rád. Takže tedy směle do toho.

Co je to předsezóna?

Předsezóna je období mezi kompetetivníma (turnajovýma) sezónama v League of Legends. I když během sezóny neustále děléme změny v balancování hry, předsezóna je ideální příležitostí překopat základní systémy a provést ty dalekosáhlé změny. Během nadcházející předsezóny budeme tvrdě pracovat na změnách gameplaye a ladit hru pro sezónu 3.

Co můžeme očekávat během předsezóny?

Bude to jako období „bety" sezóny 3. Všichni dostanou čas se seznámit se změnami, které provádíme, ať už se jedná o nové a změněné itemy, masteries, summoner spelly, upravenou jungli a další. Během předsezóny budeme bedlivě poslouchat odezvu komunity a přizpůsobíme dle ní hru. Očekávejte časté patche.

Proč je v předsezóně tolik změn?

Během turnajové sezóny nelze provádět dalekosáhlé úpravy, neboť by to ovlivnilo výsledky a narušilo tréningové režimy profesionálních hráčů. Jde především o naši snahu využít tuto pauzu mezi kompetetivní sezónou 2 a 3 a pokusit se vylepšit League of Legends ještě o další krůček. Snažíme se trochu rozhýbat současnou metu, zdůraznit možnost tvorby individuálních herních stylů a nových taktik. Pro to nyní pozměňujeme prakticky všechny nastavitelné aspekty hry, od itemů které kupujete, až po nový koncept upravené jungle.

Budou se ranked hry v předsezóně počítat do sezóny 3?

Ano. Všechny vaše ranked hry v předsezóně (po patchi) se budou počítat do sezóny 3. Navíc 27 prosince pozveme nejvýše postavené týmy v Americe a Evropě na regionální kvalifikace, jejichž vítězové obdrží oficiální kontrakt od Riotu a stanou se tak hráči s měsíčním platem, kteří budou hrát ve speciální super lize v sezóně 3.

Proč se přidává tolik nových itemů?

Komunita často žádá, aby byla větší možnost herních buildů a my s tím souhlasíme. Proto představujeme nové itemy, které mohou rozšířit způsoby jak hrát hru a pomohou některým šampionům, kteří se v poslední době nedokázali moc prosadit.

Proč se tolik současných itemů změnilo a některé odebraly ze hry?

V předsezóně jsme udělali obrovský přepočet všech současných předmětů a zjistili jsme, že některé staty měly zbytečně vysokou cenu a některé byly naopak příliš levné, proto jsme například snížili cenu attack damage a zvýšili cenu attack speedu. Co se týče odstraněných itemů, prakticky za každý jsme připravili náhradu, která by jej měla více než dobře zastoupit.

Jaké změny čekají jungli a proč?

Celkově nám jde o zvýšení počtu junglerů kteří jsou viable pro kompetetivní hraní a zvýšení odměn za jungli s postupem času ve hře. Také chceme snížit tlak na linky ze začátku hry, a proto bude jungle těžší. S těmito změnami by měli mít jungleři více možností změnit hru díky strategickým rozhodnutím.

Spousta summoner kouzel byla změněna, jak to ovlivní hru?

V sezóně dva se hrálo prakticky jen 4-5 summoner spellů, s tím, že flash byl defacto nutností pro každého. My se nyní snažíme představit nová kouzla (bariéra na summoner's riftu), upravit stávající a odebrat ta nepoužívaná (surge, promote).

Proběhla velká změna masteries, co můžeme čekat?

V sezóně 2 byly nejpopulárnější takzvané „cookie-cutter" buildy. V sezóně 3 chceme mít více možností v rámci jednotlivých stromů, aby si hráč mohl vybrat dle šampióna možnosti v rámci stejného tieru dle situace. Navíc jsme dali velký buff utility stromu, který by nyní měl být použitelný i pro jiné role než byl support. Stejně tak defenzivní a ofenzivní strom by neměl být exkluzivní pro bruisery, respektive carry.

Jak můžu přispět v předsezóně?

Všichni netrpělivě čekáme na komunitní feedback a váš názor na proběhlé změny, dejte tomu pár dní a pak nám napište, co si o nich myslíte. Tato odezva je klíčová pro úspěšné vybalancování hry před začátkem sezóny3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama