Dont cry baby ill show you how to carry solo que – 3. Last w
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Dont cry baby ill show you how to carry solo que – 3. Last w

Dont cry baby ill show you how to carry solo que – 3. Last w

PeaceInMind

PeaceInMind

18. 4. 2012 08:53

Jak už název napovída, v tomto postu bych rád uzavřel téma snowball.

Reklama

Zkusím tady shrnout všechny myšlenky, které se nevlezly do předchozích postů nebo jsem na ně zapoměl a přidat nějaké to shrnutí, abychom se v příště mohli posunout k jiným tématům :)

Otázka: Takže jak je to vlastně s tím snowballem?

Pro a protiMezi ty největší výhody určitě patří to, o čem jsem mluvil už minule - schopnost dát hře nějaký směr, být méně zavislý na teamu, "potáhnout" i team, který by v případě, že hrajete pasivní top prohrá. Dále také prohlubujete své znalosti o daném championovi - místo omezování se na znalost o tom, kdy už jste schopní lasthitnout mionona a kdy ne se učítě jak velký damage máte v různých fázich hry, jak lépe využívat své ability a celkově je hra více aktivnější a pro mě osobně i zábavnější. Také můžete často vyhrát hru čistě na to, že enemy po tom, co uděláte 4-0 linku ragequitnout, vyflamuji se, budou afkovat nebo nahodí trollmode.

Každé plusy ale mají i svou odvrácenou tvář. Agresivní hra sebou nese riziko, že neodhadnete dobře situaci a uděláte chybu - např. pokazíte kombo pod věží, necháte se hloupě ganknout od junglera, podceníte damage minonů atd. Velikou roli zde hraje individuální "skill" a znalosti, což nemusí káždému vyhovovoat. Pravdou je také to, že pokud uděláte jednu takovou hloupou chybu, nemusíte už být schopni vrátit se zpátky do hry bez pomoci junglera nebo jiných linek. 

 

Jak se vyhnout hloupým chybám 1. Wardy - Pokud dáte například na topu nebo midu firstblood, nebojte se koupit DVĚ wardy - jednu do řeky a jednu do tribushe nebo na midu na obě strany midu. To vše samozřejmě v závislosti na junglerovi a svém championovi - nebudete wardovat top v páte minutě s Jarvanem proti Warwickovi atd. Jsou samozřejmě championi, se kterými si můžete dovolit newardovat vůbe, jako je např. Jax, Lee Sin, Fizz atd., ale to záleží čistě na vás a na enemy junglerovi.

2. Agresivně ale rozumně - Pokud je soupeř vyděšený, nechce se mu umírat a hraje tak moc defensivně, že za cenu lasthitů zůstáva mimo vaši range, nehrajte HLOUPĚ. Je lepší výhrát linku o 30 cs než hloupě harasovat soupeře pod věží a nechat se zabít od junglera. Je lepší získávat výhodu pomalu ( jen pokud to jinak nejde ) a dostat se do stádia, kdy můžete soupeře divnout atd. Pobíhat kolem enemy věže a harasovat, pushovat creepy k věži abyste mu ztížili lasthitování si můžete dovolit pouze, pokud VIDÍTE enemy junglera jinde na mapě, nebo máte poctivě zawardováno a máte flash/ghost/championa s escapem. Takže ještě jednou - agresivně ale rozumně.

3. S 5-1 nemůžete 1v5 - Vtipně znějící zásada, ale je pravdou, že čím více "nasnowballený" jste, tím větší máte nutkání chovat se "crazy", chodit sám do enemy jungle, chasovat příliš daleko atd. Pamatujte, že když se necháte takhle hloupě zabít, enemy team dostane spoustu goldů z vašeho streaku, po novém patchi hodně zkušeností a dost možná bude váš tým dost retardovaný na to, aby massfightil 4v5, prohrál, enemy získají nashora a free win se rázem mění v těžkou hru.

4. Nevěřte svému teamu - Po tom co jsem zažil stovky her otočených za stavu 40-20 nebo 20-5, musím dám doporučit jednu trochu zvláštní věc - pokud výrazně vedete, NENECHÁVEJTE SVŮJ TÝM OSAMOTĚ. Radeji oželte 20 cs na topu, než abyste nechali svůj team ve čtyřech. Lidé na jakémkoliv elu jsou dost retardování aby fightili 4v5 a zahodili vyhranou hru.

Malá rada na závěr: Mindset, tedy stav mysli, je dle mého názoru zcela klíčová věc. Pokaždé když jdete na linku, tak tam jdete s tím, že jdete linku vydrtit, stompnout, zničit a ponížit. Enemy championa jdete znásilnit, ponížit a donutit ho odinstalovat lolko a odjet na relaxační pobyt do termálních lázní! Budťě si jistí v tom co děláte, věřte svým schopnostem a nepřipouštějte si porážku ! Stejně jako boxer v rohu nejde do zápasu s tím, že má v plánu uťukat soupeře na body, ale s tím, že chce vidět toho zmr** v louži krve a vyplivnutých zubů, vy musíte jít na linku s tím, že na tenhleten výprask enemy jen tak nezapomene :P

U dalšího článku se na vás teší váš oblíbený no elo scrub, troll a všemi nenáviděný pisálek PeaceInMind aka PeacefullPanda.

PS: Pokud máte zájem o nějaké téma, zajímáte se o teorii lol, máte nápady na další články atd. atd. feel free to contact me ingame - euwest Peacefull Panda. Pokud máte potřebu říct mi, jak jsem strašně zlý člověk, že jsem si před rokem dělal prdel z lol.cz nebo trolloval random czsk teamy, nedělejte to, nezajímá mě to. 

PS2: Pokud nesouhlasíte s tím co píšu, napiště mi to do komentářů nebo me kontakujte ingame. Máte šanci, že s vámi budu souhlasit a změním danou věc. Na 99% vám ale jen dokážu, že se pletete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama