Dominate on the mid
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Dominate on the mid

Dominate on the mid

pointzo

pointzo

3. 5. 2012 13:52

AP - Všeobecně Jak většina hráčů ví, tak jsou ve hře role (MID,TOP,BOT,JUNGLE). Já osobně jelikož hraji od začátku AP CARRY (mid), tak jsem si tu p

Reklama

Úloha AP ve hře

Ze začátku samozdřejmě musíte pullnout jungli. Je tu více možností, když začína jungler na vlcích, tak mu pomůžete s dmg, aby se mohl rychleji přesunout na blue camp a vy byli rychleji na midu a neztratili Expi. Nebo jungler (viz. Shyvana, Lee sin, Riven atd.) začne duchy, vy znovu pomůžete s dmg a pak se přesunete na pull red campu.

AP má na midu úkoly, jako každý post. My si to tu teď shrneme. Takže, rozhodně od začátku se nesmíte nechat u dmgovat. Jelikož vám to zkazí reagování na cs (last hity). Pokud jste si vzali counter mid, tak se snažte, co nejrychleji od začátku ubrat protivníkovi co nejvíce HP, aby si vyčerpal potky. Ale to byl kousek z early a na více se podíváme dole.

I. Průběh line

First buy: Je to o hráči, rozhodně nedoporučuji na žádného midaře jako first item DORAN RING!! Za prvé je to pro dobrého junglera free kill a za druhé do začátku je to waist goldů, jelikož přijdete na mid, bude na vás jeden gang a můžete jít znovu back.

Ideální: boty + 3 červené potky, nebo boty + 2 červené a 1 modrá

Pokud je možné tak si všiměte, odkud přijde váš mid, i to může pomoc před gangem či counter junglením. A teď na mid. Takže rozhodně pokud máte slabší early game hero, tak se moc nevytahujte. A to samé i když do začátku nemáte žádné cc, jelikož vás tam má enemy jungler téměř na free kill. A zbytečně vyčerpat kvůli chybě flash, není zrovna dobré :). Další důležitý bod je CS, musíte mít stejnou farmu jako váš protivník na midu čí lepší. V průběhu hry můžete pushnout line a odběhnout si do vaší jungle pro camp s duchy, jen pokud váš jungler je na nějakém gangu, nebo v bázi.

Ze začátku musíte hrát pasivní hru, nebo jen lehce hitovat soupeře a donutit ho vyčerpat flash. Pokud nemá flash, oznamte to junglerovi, nechte se lehce napushovat a pokuste se o kill. Pokud nevýjde, nevadí příležitostí bude dost. Já osobně preferuji např. v SoloQ: xeratha, cassi, galia, ahri samozdřejmě je to na osobě, která hraje, ale vypsal sem hrdiny kteří mají dobrý control a jsou tak spolehlivý na roam či gangy od junglera.

II. Wardování

Wardování. Myslím, že to bude rychlé. rozhodně se pokuste při prvním backu koupit 1-2 wardy, těch není nikdy dost. A rozhodně vás to několikrát zachrání od jistého killu.

Pokud je možné a máte dostatek goldů, tak si cca ve 11-12 min. dejte wardu na enemy blue buff, pokud vám to vyjde tak máte free blue a velkou výhodu proti vašemu midu.

 

III. Výpomoc

Tak je tu výpomoc (roam), co né každý midař zvládá na dobré úrovni, popravdě ani já ne. Musíte si rozložit dobře čas a i být informován o wardách na botu či topu. Jak o tom víte, už vám stačí jen pushnout line a pokud nepůjdete nakoupit, tak hned utíkat na pomoc na jinou line. Z tohoto můžou být pěkné killy a boost jak pro vás, tak i pro váš team. Když máte pushlou bot line, tak můžete zkusit ninja gang (přes double bushes). I když tam ztratíte pár sekund, za kill to rozhodně stojí. V žádném případě pokud nejde vaše AD back, neberte jeho creepy. To co vy ztratíte si můžete vzít zpět v campu duchů, což vaše AD nikoliv.

IV. Team fight

Takže jako AP si vás musí ohlídat team, ale není všude takže si dejte bacha a nikdy nechoďte první. Před uskutečněním team fightu, zkuste dávat dmg a tak ubírat HP soupeřům (cassi, ziggs, gragas, ahri, xerath), jak můžete palte to tam. Jako první pokud máte plošný stun, tak s tím trefit co nejvíce lidí. A to hlavně jejich AP a AD, pak už jen focusujte, ten target co si společně s teamem označíte. Zároveň dávejte pozor na své zdraví, aby jste nepřišel a hned si vás nevzal pán bůh a vy nemuseli čekat u nebeské brany na ressnutí.

 

Tak si myslím, že by to do začátku mohlo stačit. A doufám, že se to bude aspoň někomu líbit a pomůže. Ať mohu udělat něco dalšího.  GL&HF

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama