Dočkáme se zastropování platů profesionálních hráčů? Praktika z LPL se nejspíše brzo ukáže i v další lize
i Zdroj: lolesports flickr
eSport League of Legends Článek Dočkáme se zastropování platů profesionálních hráčů? Praktika z LPL se nejspíše brzo ukáže i v další lize

Dočkáme se zastropování platů profesionálních hráčů? Praktika z LPL se nejspíše brzo ukáže i v další lize

Maarty

Maarty

3. 6. 2023 15:02

Každý fanoušek esportu jistě někdy četl o absurdních částkách, které jsou týmy ochotny zaplatit za hráče. Vzpomeňme si například na legendárního čínského hráče SwordArt, za dvouletý kontrakt americký tým TSM tenkrát zaplatil 4 miliony dolarů. Absurdní částka za přestup vyústila ve smlouvu, která navíc skončila předčasně. Taková rozhodnutí bychom už nadále neměli mít šanci vidět v korejské lize. Platy by se měly rokem 2024 začít po vzoru LPL regulovat i v LCK.

Reklama

Stejné podmínky

Trend zastropování by měl pomoci organizacím nabídnout hráčům stejné platové podmínky. Týmy ze spodních příček lig zkrátka nemohou konkurovat finančním prostředkům, s kterými disponují organizace jako jsou například T1 nebo třeba Dplus KIA, tato změna by tak měla přinést hlavně vyrovnanější kompetitivní prostředí, a týmy bez tolika sponzorů tak nebudou muset spoléhat čistě na levnější druholigové talenty.

Ekonomika západních lig

CLG opustili nejvyšší ligu LCS a tým Evil Geniuses téměř úplně rozpustil svůj tým, včetně našeho domácího trenéra Freeze. Vše pramenilo z finančních problémů. Dosud nevídaná finanční krize v esportu je už nějaký měsíc skutečností. 

Potvrzeno: CLG končí v LCS, známe tým, který legendární organizaci nahradí
i Zdroj: Flicker lolesports

Potvrzeno: CLG končí v LCS, známe tým, který legendární organizaci nahradí

Jedna dlouhá éra LCS končí. Po více jak deseti letech opouští americkou nejvyšší ligu organizace Counter Logic Gaming. Tým…

6. 4. 2023 23:03

Asociace hráčů, která momentálně protestuje a požaduje po Riot Games jiné platové a ligové podmínky je také částečně obětí absurdních platů pro hráče z východního regionu. Možná i se i tato situace stala důvodem pro určení maximální výše platů v LCK.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama