LEC Gauntlet: Češi budou bojovat o postup na Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek LEC Gauntlet: Češi budou bojovat o postup na Worlds

LEC Gauntlet: Češi budou bojovat o postup na Worlds

Filip Vít

Filip Vít

13. 9. 2019 14:00

Boj o poslední vstupenky na Worlds začíná!

Reklama

Letní část evropské soutěže skončila, když velmi vyrovnané finále v Aténách ovládli hráči G2 Esports. Ocelotova organizace tak bude reprezentovat Evropu z prvního místa. Oslavovat můžou i lonští finalisté světového šampionátu - Fnatic, kteří si vybojovali taktéž postup na Worlds. Otázkou však je z jakého seedu. O tom rozhodne gauntlet, který startuje dnes v 18:00.

České naděje

Čeští talenti si na evropskou trofej zatím nesáhli, nicméně teď mají jedinečnou šanci nominovat se na světový šampionát! 

Před několika lety se na Worlds podíval Freeze, jenž však pouze kryl záda řeckému střelci Forgivenovi. H2K se tehdy umístili na krásném čtvrtém místě. Svoji šanci okusit premiéru na světové stage mají letos oba čeští zástupci v LEC. Patrik s Humanoidem na sebe narazí hned v prvním kole Gauntlet turnaje. Mírně favorizovanější bude Humanoidova parta, neboť v létě skončila v základní části těsně za G2 Esports a Fnatic. Překvapivě však ve vyřazovací části vypadla s Rogue jednoznačným výsledkem 3:0.

Origen se v letní části trápili. Jarní finalista LEC se neprobojoval ani do vyřazovací části. Dostatek bodů zařídil ale xPekeho organizaci první kolo Gauntlety. Který z Čechů si povede lépe?

Ve druhém kole čeká na vítěze duelu českých zástupců Schalke 04. Druhé kolo začíná zítra v 17:00. Fnatic budou čekat na svého soupeře v neděli, taktéž o páté odpolední. Pokud Fnatic zvítězí, budou reprezentovat Evropu jako druhý celek po G2 Esports. Pokud prohrají, budou muset podstoupit play-in fázi světového šampionátu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama