G2 jsou šampioni LEC, Jankos byl zvolen nejlepším hráčem splitu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek G2 jsou šampioni LEC, Jankos byl zvolen nejlepším hráčem splitu

G2 jsou šampioni LEC, Jankos byl zvolen nejlepším hráčem splitu

Giry

Giry

8. 9. 2019 19:50

Je dobojováno, trofej pro vítěze LEC zvedli nad hlavu XXX

Reklama

Evropa zná svého vítěze. G2 dokázali po velmi napínavém finále zvítězit nad Fnatic a zvedli nad hlavu trofej pro vítěze LEC. Pojedou tedy na světový šampionát jako nejsilnější tým z Evropy. Pojďme si ale připomenout finálový víkend od začátku.

Zatímco v sobotu večer fanoušci v athénské aréně marně hledali stánek s občerstvením nebo třeba toaletní papír na záchodech, Fnatic museli potvrdit roli favorita proti Schalke04 během semifinále. A dokázali to s přehledem. Bez jediného zaváhání rozmetali oranžovo-černí zástupce německého fotbalového velkoklubu popměrem 3:0 a zajistili si nejen postup do Finále, ale i vstupenku na Worlds.

Před nedělním finále došlo také na vyhlášení MVP splitu. Tím se stal Jankos, polský jungler G2 esports nadchnul svými výkony a pomohl svému týmu ke skvělým výsledkům.

A po vyhlášení MVP už začalo finálové utkání. Fnatic v něm dvakrát vedli, ale G2 vždy zvládli skóre vyrovnat. Došlo tedy i na Silver Scrapes a pátou hru. G2 však nakonec dokázali potvrdit roli favorita a mohli pozvednout nad hlavu trofej pro vítěze LEC.

Nyní nás před světovým šampionátem čeká už jen gauntlet turnaj a v něm tři zápasy. V pátek začneme soubojem Splyce vs Origen, vítěz pak v sobotu vyzve Schalke04. Nejlepší z těchto tří týmů si také zajistí místo na Worlds a s Fnatic se v neděli utká jen o lepší pozici během losování základních skupin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama