Co se stalo v roce 2012 - souhrn!
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Co se stalo v roce 2012 - souhrn!

Co se stalo v roce 2012 - souhrn!

derk

derk

27. 12. 2012 14:32

Připravil jsem si pro vás souhrn všech zajímavých událostí, které se v roce 2012 udály v League of Legends.

Reklama

Rok 2012 byl pro celou League of Legends velmi důležitým obdobím. A to hned z několika důvodů. V tomto článku se vám pokusím v několika kategoriích přibližít a připomenout nejdůležitější momenty, změny a turnaje a to, jak na česko-slovenské, tak zahraniční scéně.

1) Fenomén League of Legends

Přestože byla tato hra poměrně známá již na konci minulého roku, největší posun prodělala právě v roce 2012. Posunula se neohroženě do čela pomyslné tabulky a má - jako jediná - právo nazývat se nejhranější hrou v historii . Zrovna tak drží další rekordy - v největším počtu unikátních diváků (na streamu), v nejlépe dotovaných turnajích (v druhé sezóně se hrálo celkem o 5,000,000) a to ani nepočítám desítky dalších ocenění v nejrůznějších kategoriích. League of Legends udělala ohromný krok a vypadá to, že ještě pár let vydrží. Kritici odhadují životnost League of Legends na 10 let, což je na podobný titul ohromný časový úsek. Pokud vás zajíma, jak přesně to v Riot Games funguje a kdo stojí za ohromným úspěchem celé hry, přečtěte si Co pohání League of Legends . 2) Změny ve hře Proběhnutý rok byl velmi bohatý také na změny ve hře. Již od začátku byla v plném proudu Sezóna 2 a s tím i pevně zaběhnutá a fungující metagame, která nám vydržela až do podzimu letošního roku. Právě toto období bylo nejdůležitějším, alespoň co se změn ve hře týče. Pojďme se podívat na seznam nejdůležitějších věcí, které se za rok 2012 udály. Změny se dějí každou chvíli, některé se již ani nedají dohledat, zkusím připomenout alespoň ty, o kterých jsme psali za posledních pár měsíců. Honor systém - do hry byl přidán honor systém, který by měl pomoci k lepšímu chování hráčů. Nutno podotknout, že se hráči opravdu začali chovat trochu lépe. Tento geniální systém si zaslouží pochvalu! Konec Sezóny 2 - po roce nám skončila v pořadí druhá sezóna, rozpis všech turnajů a vítězů najdete v odkazu. Odměny za Sezónu 2 - s koncem druhé sezóny se hráčům dostaly odměny, podobně jako před rokem. Ikony, rámečky, skin na Jannu a samozřejmě klasické odznáčky na oficiálních fórech. Mezi hráči panují poněkud smíšené pocity. Předsezóna - s koncem sezóny 2 je tu již klasicky několika měsíční pauza. Než začne další sezóna, je třeba vyladit a změnit spoustu věcí. Nová Twisted Treeline - oblíbená 3v3 mapa si prošla přímo ohromnou změnou, nutno říci, že tato změna je určitě k lepšímu.  Upravení cen šampionů - šampioni se dají nyní koupit za lehce upravené ceny, které by měly reflektovat příjemnější přepočet IP a RP. Nový herní obchod - překopán byl i herní obchod a systém nakupování, jde o změnu víceméně příjemnou, protože nakupování je jednodušší a rychlejší. No a také přehlednější.

Co se stalo v roce 2012 - souhrn!

Spolu s koncem Sezóny 2 a začátkem předsezóny (což je zrovna teď) jsme v období, kdy se do hry implementují největší a nejdůležitější změny za poslední rok . Změněna byla jungle, systém předmětů, masteries, summoner spelly a řada dalších věcí. Start Sezóny 3 by se měl uskutečnit v první polovině ledna, na oficiálních fórech padlo datum 6.1.2013. To by měl přijít poslední balance patch, který upravuje ty nejmenší rozdíly a čísla a mělo by se začít s další kompetitivní sezónou.

Ve hře také přibylo celkem 19 nových šampionů, připomeňme si je chronologicky - od začátku roku až po současnost:

 Sejuani, 

 Ziggs,

 Nautilus,

 Fiora, 

 Lulu, 

 Hecarim, 

 Varus,

 Darius, 

 Draven, 

 Jayce,

 Zyra, 

 Diana,

 Rengar, 

 Syndra,

 Kha'Zix, 

 Elise, 

 Zed, 

 Nami,

 Vi

Riot se zřejmě poučil, protože naprostá většina těchto šampionů je použitelných jak v solo Q, tak v normálech a stejně tak na nejpresitžnějších turnajích. Na turnajích za posledních pár měsíců jsme skoro v každé hře mohli vidět tyto šampiony - Lulu, Jayce, Zyra, Diana, Rengar, Kha'Zix, Zed. 3) Progaming ve světě Na toto téma vznikl samotný článek, který najdete zde . Pojďme se teď ale podívat na všechny zajímavé akce, které se v tomto roce odehrály. Najdete zde seznam turnajů, které stojí za připomenutí (a v odkazu najdete většinou i záznamy zápasů). Šampionát Sezóny 2 - jak již bylo řečeno, největší a nejzajímavější turnaj v historii eSports. Hrálo se o neuvěřitelné 2,000,000. IGN Pro League 5 - turnaj, co do obsazení předčí i samotný šampionát. Velmi kvalitní zápasy, velmi profesionální přístup od celého organizačního týmu a hlavně pro evropské fanoušky - velký comeback týmu Fnatic! Dreamhack Winter - Dreamhack je znám hlavně svou velikostí, protože jde o největší LAN akci na světě. Na seznam se dostal hlavně proto, že se nám zde předvedla řada zcela nových týmů, které jsme moc šanci vidět neměli. Tales of the Lane - velmi zajímavý turnaj, protože vznikl na popud hráčů samotných, kteří si také pomocí internetových dotací dokázali vybrat neuvěřitelných 120,000 euro a pozvat tak nejlepší evropské týmy do Paříže na offline finále. Gamescom Cologne - regionální evropské finále o postup na šampionát, velké překvapení v podobě vypadnutí Fnatic a postupu SK Gaming (doporučuji shlédnout hlavně zápas SK Gaming vs. CLG Europe v semi-finále) OGN spring a OGN summer - turnaje pořádané v Koreji, kam byly pozvány některé americké i evropské týmy, aby poměřily své síly

 

Co se stalo v roce 2012 - souhrn!

Nejdůležitějším bodem celého roku bylo určitě to, že se z dříve rozděleného světa stala globální aréna, kde spolu mají šanci změřit síly týmy z jakékoliv země. Nejpodstatnější bylo hlavně to, že evropské a americké celky začaly hrát proti asijským, které i přes to, jak jsou mladé, jsou v současné době o třídu jinde. Doufejme, že to bude působit jako motivace a v budoucnu uvidíme ještě vyšší úroveň hry. 4) CZ/SK scéna Domácí scéna byla na turnaje poněkud chudší, ale i přesto jsme mohli vidět řadu pěkných akcí. Velmi důležitým krokem kupředu bylo hlavně to, že v příštím roce bychom měli mít možnost hrát A-Series na ESL. Pokud to vyjde, bude to ohromný posun v kvalitě a úrovni League of Legends u nás. Pojďme si opět připomenout ty důležité akce. Mistrovství České Republiky - velká akce s cenami za několik desítek tisíc korun. Záznam zápasů máte možnost shlédnout na našem YOUTUBE KANÁLU . Všechny fotky z celé akce potom najdete na našem FACEBOOKU . LANcraft summer - jedna z LAN akcí u nás, přes poměrně malou účast týmů to byl pěkný turnaj. LANcraft spring - asi největší LAN akce u nás, alespoň do počtu týmů. Když se dívám zpětně, tak to je zároveň novinka, která měla nejvíce komentářů, tak si můžete připomenout i šťavnatý flejm.

(pro všechna hatery - chtěl jsem tam dát i eEriness, ale formát fotky se sem prostě nehodil :P)
 

Proběhla i řada online turnajů, které ale určitě nemají takovou prestiž jako offline akce. Doufejme, že příští rok bude z tohoto kompetitivního pohledu daleko lepší a zajímavější, jak pro hráče, tak pro diváky.

 

Na naší scéně se také udála řada změn, rozpadů týmů a dalších. Spoustu věcí připomíná Army ve svých dvou článcích - Letní LoLko a The GwE and eSuba's case . 5) Tryhard a komunita A v neposlední řadě tu máme ještě několik důležitých věcí, které vy, jako hráči, můžete prostřednictvím našeho webu využít.  Teamspeak server - díky aceventurovi321 jsme získali TS3 server, již v dnešní době tam chodí desítky a stovky hráčů League of Legends, tak se připojte! FAQ a slovníček pojmů - dvě věci, které pomohou hlavně nováčkům a začínajícím hráčům Vzdělávací centrum - možná nejzajímavějším článkem na celém našem webu - najdete tu úplně všechno, co potřebujete (články, theorycrating, guidy a řadu dalších). Doporučujeme hlavně vícedílné články na jednotlivé role (Gank Top, Mid or Feed, Supportime a Vítejte v Jungli) Streamovací rozhraní - zhruba v půlce roku se nám podařilo spustit streamovací rozhraní, kde najdete všechny zahraniční i české hráče, kteří právě streamují - a to jak z twitche, tak z own3du! Podíváme se ještě na ty nejdůležitější články, které by si měl přečíst každý, kdo tak ještě neučinil. Jak se stát lepším hráčem - článek, který vás seznámí s problematikou rankedů a vysvětlí nejdůležitější věci ve hře, na které si dát pozor. Elo v League of Legends - článek, který vysvětluje Elo a pojem Elo hell. East vs. West - článek pojednávající o rozdílech mezi oběma servery - kde je lepší být? Aura Itemy - článek o tom, jak a proč se vyplatí kupovat aura itemy, jak moc velký vliv na hru mají? Větší, než si myslíte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama