Co jste možná nevěděli? 6.
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Co jste možná nevěděli? 6.

Co jste možná nevěděli? 6.

derk

derk

30. 7. 2013 08:18

Další díl oblíbeného seriálu o věcech, které většina hráčů nezná. Tentokrát přímo ze hry.

Reklama

V tomto díle se podíváme na zajímavosti a skryté souvislosti u šampionů - od jejich původu, přes související vztahy až po jasné narážky na věci mimo svět League of Legends.

Anagramy v League of Legends

Věděli jste, že přehozením písmen dvou šampionů vzniknou slova, která jsou s danými šampiony velmi blízká? První anagram najdeme u Shaca. Přehozením písmen ve slově

Shaco

vznikne slovo

Chaos

, které je pro tohoto šaška velmi vystihující. Druhou postavou je

Maokai

, jehož anagramem je sousloví

I am oak

(které v překladu znamená

Já jsem dub

). 

Vladimir 

Mnoho lidí si často plete, co je Vladimir doopravdy zač. Každého hned napadne upír, ale ve skutečnosti jde o Hemomancera. Hemomancie je druh magie, který nakládá s krví kouzelníka, ale i jeho protivníků a je schopen tuto krev přemisťovat. Další zajímavostí je také původ Vladimira. Mnoho lidí neví, že vznikl spojením se svým mistrem a právě od té doby mu září oči. A mimochodem - na evropských serverech nějakou dobu manipuloval s olejem místo krve, protože Německo nepodporovalo krev ve videohrách.

Amumu a Annie

To, že je Amumu forever alone asi většina z vás ví. Nicméně objektem jeho touhy je právě Annie, což vyobrazují dva skiny - Almost Prom King Amumu a Prom Queen Annie. Ještě jedna maličkost - když Annie použije nějakou schopnost ve své základní podobě bez skinu, animace odhalí její spodní prádlo, na kterém je nakreslené srdíčko, které by podle legend mohlo být určeno právě Amumovi.

Soraka a Warwick

Soraka byla kamarádkou Urfa (šampiona, který se do hry nikdy nedostal). Traduje se, že Urf patřil mezi nejsilnější šampiony a dost možná byl právě tím jedním na absolutním vrcholu pyramidy "nebezpečnosti", spolu s Jaxem. Nicméně při velkém a dlouhém boji Urf podledl Warwickovi, který si na památku vzal jeho bezvládné tělo (které je znázorněno i na jednom Warwickově skinu). Není sice známo kdy - jestli před nebo až po tomto incidentu - nicméně Soraka proměnila Warwicka z jeho původní podoby do té současné (byl to klasický humanoid, který měl časté oplétačky se zákonem a byl označen jako kriminálník).

              
Co jste možná nevěděli? 6.
          
Co jste možná nevěděli? 6.
Ryze a Tryndamere

Toto nejspíše bude většina z vás znát, nicméně stejně si dovolíme zmínit to ještě jednou. Společnost Riot Games byla založena dvěma lidmi - Brandonem Beckem a Marcem Merrillem. První jmenovaný má přezdívku

Ryze

a druhý

Tryndamere

- což logicky vysvětluje také původ šampionů. Ashe je následně stylizována podle manželky Marca Merrilla. Ve hře se objevuje ještě velká řada narážek na zaměstnance Riot Games. Například předměty "

Guinsoo's Rageblade

" (podle Guinsooa, který se podílel i na vývoji DotA) nebo "

Morellonomicon

" (dříve Morello's Evil Tome - podle Morella, kterého většina z vás zná jako toho zlého člověka, co nerfuje Irelii).

Věděli jste, že...

... Sionovo Q (Cryptic Gaze) je kopií jedné ze schopností Venoma z Marvellu?

... Ezrealova ultimátka (energitický luk), je převzata z anime/mangy Bleach (Quincy bow, Uryu Ishida)?

... Mordekaiserovy schopnosti nesou názvy slavných heavy metalových písniček?

... Lee Sin měl být původně Summonerem, nakonec ale skončil v klášteře, aby si odpykal své hříchy?

... Yorickovi vyvolaní pomocníci nesou název po čtyřech jezdcích Apokalypsy?

... Zileanův příběh je až moc podobný příběhu Doctora Who?

Podívejte se i na ostatní články z této série:Co jste možná nevěděli? - zajímavosti šampionů a z vývoje League of LegendsCo jste možná nevěděli? 2. - postavy, které se do hry nikdy nedostalyCo jste možná nevěděli? 3. - inspirace pro tance jednotlivých postavCo jste možná nevěděli? 4. - reference jednotlivých skinů - superhrdinové, prohlížeče a dalšíCo jste možná nevěděli - Howling Abyss - tajemství a skrytá funkčnost oblíbené ARAM mapyCo jste možná nevěděli? 6. - anagramy v League of Legends a zajímavosti šampionůCo jste možná nevěděli? Runeterra - historie a geografie světa, ve kterém se League of Legends nacházíCo jste možná nevěděli? Bilgewater - vše o městském státu Bilgewater, od šampionů až po typy rumů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama