Co je priorita na lince a jak ji využít?
i Zdroj: Riot Games
Novinky League of Legends Článek Co je priorita na lince a jak ji využít?

Co je priorita na lince a jak ji využít?

Giry

Giry

4. 6. 2023 15:50

Lane priority - určitě jste tento termín někdy slyšeli. V následujícím textu si vysvětlíme, o co jde, a jak s prioritou na lince naložit. Tento text je mířený spíše na nováčky, zkušení hráči mohou svou expertízu doplnit do komentářů.

Reklama

Prioritu na lince získáte v momentě, kdy zabijete všechny nepřátelské miniony a nepřítel je donucený farmit vaše miniony pod svou věží. Vy máte naopak možnost volného pohybu po mapě, aniž byste přišli o zlato.

Tato situace lze využít mnoha způsoby. Tím základním je pokládání wardek, novou vizi pak lze využít k objevení nepřátelského junglera, který se chystá na gank, nebo si na něj naopak můžete se svými spoluhráči počkat. Ovšem pouze v případě, že vaše priorita na lince trvá, jinak miniony zabíjí vaše věž a vy přicházíte o zlato se zkušenostmi a tedy o celou výhodu.

Důležitá je komunikace s týmem. Jako hráči na linkách můžete doprovázet svého junglera a pomoct mu ukrást buffy nepřátelům. Pokud mu přijde na pomoc také váš soupeř z linky, utíká mu důležitá farma a vy znovu získáváte převahu, i když nedojde k žádným killům.

V tomto případě se Elise může pokusit ukrást nepřátelský Red buff, Irelia má možnost přijít jí na pomoc.
V tomto případě se Elise může pokusit ukrást nepřátelský Red buff, Irelia má možnost přijít jí na pomoc.

Někdy stačí jen zmizet z dohledu. Samozřejmě záleží na výšce vašeho ranku, ale může se stát, že si nepřítel rozmyslí gank, když neví, jestli náhodou nejste poblíž připravení pomoct svému týmu.

Jungleři si zase musí hlídat, která linka má prioritu. Pokud je váš top i mid zatlačený pod vlastní věž, je nebezpečné zkoušet zabít nepřátelské kempy na horní straně mapy. Na rozdíl od nepřátelského junglera vám vaši spoluhráči na solo-linkách na pomoc nepřijdou.


Vynechali jsme některý důležitý aspekt priorty na lince? Podělte se s námi o své zkušenosti do komentářů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama