Cloud9 opět na prvním místě a poslední šance pro Dignitas a 100 Thieves dostat se do play-offs
i Zdroj: Shannon Cottrell/Riot Games
eSport League of Legends Článek Cloud9 opět na prvním místě a poslední šance pro Dignitas a 100 Thieves dostat se do play-offs

Cloud9 opět na prvním místě a poslední šance pro Dignitas a 100 Thieves dostat se do play-offs

Maarty

Maarty

19. 7. 2023 20:00

Stejně jako skončila regulérní sezóna v Evropě, tak i tento týden bude tím posledním pro americkou ligu. V minulém týdnu GG dokázali získat průběžné druhé místo a konečně předběhnout Evil Geniuses. I přesto, že celkově má šanci na postup všech deset týmů, tak právě TSM a NRG budou bojovat o udržení TOP 6, mezitím co Dignitas a 100 Thieves nemají místo v play-offs zcela jisté. FlyQuest a Immortals mají mizivé, avšak stále teoretické šance na postup.

Reklama

Dignitas a 100 Thieves

Tyto týmy se střetnou hned první hrací den, ve kterém půjde o hodně. Společně totiž sdílí 7. místo v tabulce a tato výhra je pro oba celky důležitá a nutná. Soupisky potřebují vyhrát dva ze svých tří zápasů a nejlépe, aby NRG nebo TSM nezískali jedinou výhru. Z těchto remíz v tabulce bychom pak mohli vidět vzájemné zápasy a možnost pro týmy nezačínat tak play-offs rovnou v pavouku poražených, kde jediná chyba znamená vyřazení z turnaje. Už jen z tohoto vzájemného zápasu jde poznat, že šanci dostat organizaci na co nejlepší příčku má jen jedna z nich. Na 100 Thieves pak čekají NRG a GG a je možné, že právě tato soupiska to na poslední chvíli dokáže. Tento zápas pro ně bude tím prvním důležitým krokem.

Umístění týmů

Pokud organizace chtějí vyhrát turnaj, tak vždy musí porazit ty nejlepší. Navíc dvojitá eliminace ještě zlepšuje celkové prostředí a nemůže se stát, že jeden špatný den znamená pro favorita konec. Pokud ale nejste favorit, tak umístění vašeho týmu je to nejdůležitější, co v regulérní sezóně můžete získat, abyste měli šanci dostat se co nejdál. A o tom celý týden i bude, protože umístění je jediná výhoda, kterou si hráči do play-offs vezmou s sebou. Uvidíme, jestli C9 udrží roli favorita nebo GG najdou konečně první místo v americké lize.

Poslední hrací týden LCS, FlyQuest i Immortals pořád mají šanci dostat se mezi TOP 8, cesta ovšem bude trnitá a musí spoléhat i na výkon ostatních týmů zejména Dignitas a 100Thieves. O tom, jestli se dočkáme divokého týdne plného remíz uvidíme už dnes. Kompletní výsledky najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama