Čínská invaze do Ameriky
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Čínská invaze do Ameriky

Čínská invaze do Ameriky

derk

derk

Velmi známí hráči z Číny jsou již nějakou dobu v Americe a brzy budou hrát o místo v amatérské lize. Zatím jim to jde velmi dobře, uvnitř všechno info.

Reklama

Je to teprve pár dní, co se korejskému celku Quantic Gaming nepodařilo kvalifikovat do americké LCS a už tu máme další asijský tým, který se o něco podobného pokouší. Tentokrát by to ale mohlo dopadnout o dost lépe. Jde totiž o mix známých čínských hráčů, některé z nich jsme mohli vidět i na S3WC. Někteří z vás si možná ještě budou pamatovat

 Tabeho - supporta a kapitána čínského celku Royal Club Huang Zu, kterému se podařilo vyřadit v semi-finále S3WC Fnatic a následně skončit na druhém místě.

Tabe je jedním z nejznámějších hráčů čínské scény právě díky S3WC, kde si získal srdce mnoha fanoušků. Připomeňte si ho v rozhovoru po vítězství ve čtvrtfinále nad OMG. 

A právě u Tabeho příběh začíná. Ten se totiž několikrát nechal slyšet, že být progamerem v Číně není procházka růžovou zahradou. Po šampionátu odešel do herního důchodu a rozhodně si nebral servítky s kritikou čínské scény, která skončila až vyloučením Tabeho ze všech čínských soutěží. Od té doby co není profesionálním hráčem si vydělává desetkrát více peněz - vlastní tři obchody (které jako hráč vlastnit nemohl) a živí se komentováním a dělaním videí pro čínské fanoušky. 

Jeho odchod ale zapříčinil také to, že z týmu odešli i další hráči. Z původní sestavy v týmu zůstali pouze Uzi (který se z marksmana přeorientoval na mid) a Lucky, který zůstal na postu junglera. Wh1t3zZ odešel podobně jako Tabe do herního důchodu a topař GoDlike (nyní s přezdívkou ackerman) je právě součástí nového týmu v Americe.

Nový celek se jmenuje

 LMQ iBUYPOWER

 a je sesterským týmem Royal Clubu. Současná sestava spolu hraje pouze dva týdny - od té doby, co se všichni hráči přestěhovali do Ameriky.

Současná sestava týmu ackerman    

- Top NoName - Jungle XiaoWeiXiao - Mid Vasilii - Marksman Mor - Support

Spekuluje se o tom, že je do tohoto týmu určitým způsobem zapojen i Tabe. Tým navíc potvrdil v nedávném AMA na redditu , že pokud se jim povede kvalifikovat do Coke Zero amatérské ligy, do týmu přijde na místo midaře Uzi (který má s Tabem velmi silný vztah). Tým zatím nemá analytiika, vzhledem k tomu, že Tabe vyjádřil své sympatie k tomuto postu a také k Americe a má s týmem velmi blízký vztah, je velmi pravděpodobné, že se při úspěšné kvalifikaci objeví v týmu na postu trenéra.

A že se týmu podaří kvalifikovat je velmi reálné. Již nyní se jejich ranked tým nachází v Challengeru (se skóre 71-9) a všichni hráči mají velký úspěch také v solo Q (klikněte na názvy hráčů nahoře, budete přesměrování na jejich profily na lolkingu). Trénují s nejlepšími týmy v Americe a hrají velmi vyrovnané hry. Pokud vezmeme v potaz, že ještě nejde o finální soupisku, a že spolu hráči hrají pouze chvíli a teprve si zvykají na americké poměry, máme se skutečně na co těšit. V letní sezóně americké LCS bychom totiž mohli vidět hned tři hráče z původní sestavy stříbrných Royal Club Huang Zu z šampionátu. A to by určitě americké scéně pomohlo velkým způsobem v rozvoji.

Hra 2

, Hra 3 Přikládáme ještě zveřejněné záznamy tří scrimmů proti

 TSM Snapdragon. Týmu, který je po příchodu Bjergsena považován za jeden ze dvou nejsilnějších celků v celé Americe. LMQ sice z těchto tří her prohráli dvě, na druhou stranu šlo ale o opravdu vyrovnané zápasy.

Má podle vás tým šanci dostat se do amatérské ligy a následně do LCS?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama