Čína vstoupila na MSI dominantně, Stixxay si připsal pentu proti GAM
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Novinka Čína vstoupila na MSI dominantně, Stixxay si připsal pentu proti GAM

Čína vstoupila na MSI dominantně, Stixxay si připsal pentu proti GAM

Reibl

Reibl

3. 5. 2023 18:00

Druhý den MSI přinesl opět velmi jednoznačné série, které nešly do třetí hry. Zápasy ale oživil pentakill, netradiční picky supporta nebo podprůměrný výkon čínského topaře.

Reklama

LPL dominovalo

První středeční duel měl jasného favorita. Čínský druhý seed nastoupil proti R7 s vidinou rychlé série, což se také stalo. Oba duely byly rozhodnuty obrovským rozdílem na botlince a v jungli. Ve druhé hře si sice skvěle počínal korejský midař Mireu za R7 a Bin na topu byl spíše do počtu, ani to ale nestačilo na zastavení šíleně silné Jinx v podání Elka.

Bilibili tak postupují do zápasu, který je může posunout přímo do hlavního bracketu. R7 si musí účast v další části vybojovat v pavoukovi pro poražené.

GG zdolali GAM Esports

Vietnamský region lze považovat za silnější v rámci minor lig a zejména GAM Esports s junglerem Leviem neradno podceňovat. Právě proto ležel na stole scénář, že série mezi tímto celkem a americkými Golden Guardians půjde do tří her.

Jiné záměr ale měl support Huhi, který v prvním zápase vytáhl svůj pocket pick, Setta. Výběr to byl perfektní a díky několika engagům si GG si připsali výhru ve svém úvodním zápase. Ten druhý pak představoval highlight reel pro Stixxaye, který si na konci zápasu připsal první pentakill MSI.


Boj o postup

Následující herní den se dozvíme, které dva týmy ze tří možných postoupí do další části turnaje. V první hře nastoupí Golden Guardians proti Bilibili Gaming. LPL celek rozhodně můžeme považovat za papírově silnější a očekává se jejich postup.

V druhém duelu vyzvou G2 Esports PSG Talon. Tady se přikláníme spíše k evropskému mužstvu i přes fakt, že G2 mají s PSG celkem nelichotivou bilanci zápasů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama