Češi nastupují do playoffs LEC, Jackiese a Patrika čeká náročný souboj proti G2
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Češi nastupují do playoffs LEC, Jackiese a Patrika čeká náročný souboj proti G2

Češi nastupují do playoffs LEC, Jackiese a Patrika čeká náročný souboj proti G2

Reibl

Reibl

3. 2. 2024 16:00

Jde do tuhého, zimní split LEC přinese první Bo3 série a čtyři čeští hráči ve třech týmech se musí poprat se silnými soupeři. Zaváhat mohou jen jednou.

Reklama

Pro letošní rok LEC upravilo lehce formát. Místo dvou skupin po základní části zde máme jedno velké playoffs. Pavouk dvojité eliminace se ale principem moc neliší. Všechny týmy mohou jednu Bo3 sérii prohrát. Do Bo5 části postoupí nejlepší čtveřice. Všechny série se odehrají na patchi 14.2.

Hned v sobotu otevře playoffs duel mezi BDS a Team Heretics. Výše nasazení BDS příjemně překvapili a dokázali urvat v základní části dělené první místo s odstupem na další trojici týmů. Heretics měli také pár velmi dobrých her, ale soupiska převážně veteránů se i dost natrápila. BDS tak budou favorité, ačkoliv pro Heretics mohou hrát ve prospěch zkušenosti a zvyk na nátlak v důležitých sériích.

Druhý sobotní duel bude o něco jednoznačnější. Jackies a Patrik v dresech GIANTX jsou totiž pasování do role Davida proti Goliášovi. G2 sice prohráli dva duely v uplynulých týdnech a jejich early game nepatří mezi nejsilnější, avšak zachraňují to macrem a silnou mid a late game. České duo tak bude tahat za kratší konec.

V neděli nastoupí nejdříve Carzzy s Vitality proti SK Gaming. Německá organizace opět předvedla, že patří do lepší poloviny tabulky. Zejména Nisqy řadu her zářil. Oproti tomu Vitality se na playoffs dost nadřeli a za účast v této fázi mohou vděčit zejména skvělému druhému týdnu, kdy zdolali i G2. Při dobré draftu mají oba celky poměrně podobné šance a mohlo by jít o vyrovnanou sérii.

Humanoid a trenér Nightshare uzavřou víkendové bitvy v neděli, kdy nastoupí proti MAD Lions. Převážně španělská soupiska plná nováčků (až na junglera Elyoyu) ukázala, že má na to hrát nejvyšší evropskou ligu. Zejména botlinka Supa a Melzhet dokázal přehrát většinu soupeřů. Korejský oponenti Noah a Jun tedy budou mít plné ruce práce. V duelu může hrát roli právě nezkušenost španělských hráčů, a proto můžeme do role favoritů stavět Fnatic.

V pondělí nás pak čekají dva duely, kde se střetnou vítězné celky ze soboty a neděle. Vítězové putují do Bo5 části a o týden později se střetnou o místo ve finále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama