Carzzyho zimní jízda ve finále tvrdě narazila, G2 postupují na MSI
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Carzzyho zimní jízda ve finále tvrdě narazila, G2 postupují na MSI

Carzzyho zimní jízda ve finále tvrdě narazila, G2 postupují na MSI

Reibl

Reibl

26. 2. 2023 20:30

Známe šampiony prvního splitu LEC.

Reklama

První split letošní sezóny LEC zakončilo play-off, které naskytlo jedno drama za druhým. MAD Lions hned v úvodu vytrvale bojovali proti SK Gaming, kde šla série do rozhodující páté hry. Carzzy si nakonec postup pohlídal a “Bomba” v podobě Gragase na midu byla stvořena.

Nisqy si užil méně tradiční pick i o den později proti KOI. Po vzoru pátku nejdříve vyhrávala blue side, což ovšem lvíčata zlomila a ukončila sérii za stavu 3:1. V tu chvíli měli MAD Lions za sebou 9 her, přesto je nejdůležitější duel teprve čekal.

G2 sice v základní části nepředváděli nejlepší výkony, jejich forma se ovšem ukázala v Bo3 a Bo5 části. Do finále tak šel Caps opět jako favorit a jeho úkol byl jasný – opět ovládnout LEC.

Finále odstartovalo dvěma velkými stompy. Prakticky všichni v G2 ukazovali, že hrají na zcela jiné úrovni. Po 26 minutách ničili samurajové první Nexus, MAD měli v tu chvíli na kontě jen 3 killy.

Carzzyho zimní jízda ve finále tvrdě narazila, G2 postupují na MSI

Druhá hra skončila stejně jednostranně. G2 přitom vytahovali jeden méně tradiční pick za druhým. V první hře to byla Cassiopeia, ve druhé pak Kled na midu a combo Samiry s Jarvanem na botu. Na nic z toho neměli MAD odpověď.

Třetí hra už přinesla zajímavější podívanou, kdy se MAD a G2 střídavě přetahovali o vedení. Zejména Elyoya, Chasy a Nisqy tahali španělskou organizaci blíže první výhře ve finále. Jenže Hans Sama toužil po svém prvním titulu a ten po právu dostal. Teamfight ve 40. minutě rozhodl a G2 celkem jednoznačně bez ztráty jediné Bo3 a Bo5 série pozvedli nový pohár pro vítěze splitu.

Carzzyho zimní jízda ve finále tvrdě narazila, G2 postupují na MSI

Evropská organizace G2 Esports je díky výhře v zimním splitu prvním kvalifikovaným celkem na Mid Season Invitational, který se odehraje v květnu v Londýně. Zároveň si tým pojistil místo v play-off na konci sezóny, kde se bude rozhodovat o postupu na Worlds.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama