eSport League of Legends Článek Carzzy odstartuje skupinovou část LEC, Fnatic čeká těžký soupeř

Carzzy odstartuje skupinovou část LEC, Fnatic čeká těžký soupeř

Reibl

Reibl

8. 4. 2023 12:01

Začíná skupinová část jarního splitu LEC. Osm týmů se popere v Bo3 sériích o pouhé 4 sloty v playoffs. Každý z celků může maximálně jednou zaváhat. A kdo je favoritem? Překvapivě to nemusí být G2.

Reklama

Minulé týdny ukázaly, jak můžou být Bo1 zrádné. Dlouho na to dopláceli Fnatic, kterým se nakonec podařilo postoupit s celkem slušného šestého místa. Hůř je na tom Patrik s Excelem. Jde zatím o jediný tým, který nepostoupil ani v jednom splitu. Naopak se překvapivě dařilo BDS a Astralis. Oba celky si mohly vybrat úvodní soupeře. Jak tedy vypadá harmonogram?

Skupina A jako Astralis

Jsou Astralis favoritem na postup do playoffs ze skupiny A? Vzhledem ke klesající formě Vitality a trápícím se MAD Lions lze za největší vyzyvatele týmu považovat Fnatic. Humanoidův tým na konci splitu konečně našel dlouho chybějící souhru. Na výhru v Bo5 sérii proti nejlepším týmům v LEC to zatím není, ale Bo3 je hratelná. Pokud Fnatic zabojují, mohou s klidem postoupit do playoffs.

Carzzyho vyhlídky jsou o dost horší. MAD odstartují skupinovou část v sobotu proti Vitality. Nový marksman určitě vykouzlil Perkzovi úsměv na tváři. S Upsetem ostatně chorvatský talent toužil hrát několik let. Vitality jsou tak favoriti tohoto duelu.

Skupina A - pavouk vítězů

Skupina B jako BDS

Nejlepší tým základní části, takto lze definovat výkony BDS. Skóre 7-2 vystřelilo organizaci z posledních příček v minulé sezóně až na vrchol. Pro svůj duel si hráči vybrali SK Gaming. Ostatně KOI v Bo3 sériích dokázali podat nadprůměrné výkony a pouštět se proti G2 není nikdy dobrý nápad.

G2 měli v nedávném splitu dobré i celkem špatné hry. Kvalifikaci na MSI má ale Caps již jistou a pod tlakem tudíž hráči nejsou. V zimě celek v Bo1 části nezářil, ovšem při Bo3 a Bo5 sériích přišla nevídaná forma. Bude se tento scénář opakovat?

Skupina B - pavouk vítězů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama