BLC 2013 – Video reportáž
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek BLC 2013 – Video reportáž

BLC 2013 – Video reportáž

David Růžička

David Růžička

17. 9. 2013 02:30

Konec letních prázdnin patřil akci zvané BenQ LanCraft Summer 2013, kde také proběhl League of Legends turnaj o hodnotné ceny.

Reklama

Letošní ročník největší české lan párty u nás trval tentokrát čtyři dny a mezi hlavní turnaje byla zařazena hra League of Legends. Celkem šedesát hráčů, to je rovných 12 týmů, přijelo bojovat koncem prázdnin do Starého Města u Uherského Hradiště, aby se utkali o ceny přesahující částku dvacet pět tisíc korun.

Mezi registrovanými týmy nechyběla domácí jednička eSuba, tým NARDO, eXtatus či iNfernity-LoL. Sestava pod vedením Pavla „Herdyn“ Mikeše zahájila své zápasy v pátek ráno a skupinovou fází projela doslova jako nůž máslem a se skóre 5:0 se mohla těšit na další den, který patřil play-off. Skupinu B pak ovládli bez jediné ztráty bodu překvapivě iNfernity-LoL.

Do play-off však postupovaly všechny týmy a skupinová fáze sloužila jako pořádná rozehra před ostrými boji. Do druhého kola postoupili všichni favorité a první velká hra se odehrála až mezi týmy eXtatus a Inside Games, kde musela rozhodnout třetí mapa. Inside Games nakonec museli putovat do loser bracketu. Ve finále winner bracketu se potkala eSuba, která si poradila s týmem NARDO 2:0 na mapy a zajistila si tak grand-finále na BenQ LanCraft Summer 2013.

Mezitím se spodním pavoukem postupně prokousávali Inside Games, kteří předvedli opravdu pěknou hru a dostali se až do finále loser bracketu, kde na ně čekal tým NARDO. Ten však byl nad jejich síly a museli se tak spokojit s třetím místem. Velké grand-finále se odehrálo na pět map! Pevnější nervy však ukázala právě eSuba a vyhrála tak 3:2 na mapy a odnesla si tak pohár, pět tisíc korun, základní desky MSI a počítačovou hru Darksiders 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama