BenQ RL2455HM
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek BenQ RL2455HM

BenQ RL2455HM

David Růžička

David Růžička

28. 8. 2013 05:00

[Reklama] Herní monitor s 1ms odezvou, Flicker-free technologií a dostupnou cenou.

Reklama

Po delší době pro vás máme připraven článek, který Vám představí produkt, který je určen a vyvíjen speciálně pro počítačové hráče. Dnes si představíme herní monitor BenQ RL2455HM, který vyvíjely světové hvězdy ve hře League of Legends a který je oficiálním monitorem Mistrovství světa v PC hrách a řady dalších turnajů.

Než si začneme BenQ RL2455HM konkrétně představovat, tak se zaměříme na obecný rozdíl mezi „klasickým“ a herním monitorem. V zásadě se liší podle několika hlavních kritérií:

1) Odezva

Každý hráč potřebuje monitor s co nejkratší odezvou. Nyní na trhu jsou monitory s odezvou pouhou jednu milisekundu a právě do této nejvyšší kategorie BenQ RL2455HM patří.

2) Frekvence

Už několik posledních let je tradiční frekvencí LCD a LED monitorů 60Hz. Počet hertzů udává, kolikrát za sekundu se obraz aktualizuje. Čím je číslo vyšší, tím vícekrát za sekundu se obraz aktualizuje. Tato funkce je důležitá zejména u akčních her, kdy každý miniaturní okamžik rozhoduje o tom, jestli vy uvidíte nepřítele dříve, než on vás.

3) Speciální herní technologie

Herní monitory BenQ se proslavily zejména technologií Black eQualizer, která speciálně vykresluje černou barvu. Díky tomu hráč vidí protivníky výrazně lépe i na velmi tmavých místech mapy.

Nyní si pojďme konkrétně představit herní LED monitor BenQ RL2455HM, který má v dnešní době již standardní velikost displeje 24“ s nativním Full HD rozlišením 1920×1080 pixelů a poměrem stran 16:9. Pro připojení k počítači a jiným zařízení nabízí vstupy 2x HDMI, D-Sub a Dual-link DVI-D. Vestavěna je také dvojice 2W reproduktorů, které si ovšem myslíme, že většina hráčů nevyužije, protože hraje s vlastními sluchátky nebo headsetem. Vysoký dynamický kontrast 12 milionů ku jedné, jas 250cd/m2 a škála 16,7 milionu barev jsou zárukou kvalitního obrazu, ale nyní se dostaneme ke speciálním herním technologiím.

Jak už jsme napsali na začátku článku,

odezva monitoru činí pouhou jednu milisekundu

, a tak akce a jakýkoliv pohyb v hrách jsou vykreslovány plynule a bez rozmazávání. O velmi užitečné herní technologii Black eQualizer jsme psali už výše a BenQ RL2455HM ji obsahuje. Jelikož byl tento monitor vyvíjen s profesionálními League of Legends hráči z týmu Gambit Gaming, obsahuje speciální Real-Time-Strategy režim. Ten samozřejmě nejvíce ocení právě fanoušci her typu League of Legends, Dota 2, Starcraft 2 a řady dalších. V RTS režimu se totiž monitor sám automaticky přizpůsobí pro strategickou hru, kterou si právě spustíte. Za zmínku také určitě stojí nová technologie Flicker-free. Ta uživateli zaručí obraz bez problikávání, které sice běžným zrakem nevidíte, ale očím dlouhodobě škodí. Díky Flicker-free technologii monitory BenQ toto problikávání již nemají, a tak výrazně ulevují očím při dlouhodobém hraní.

Rekapitulace:

Hledáte kvalitní herní monitor s ultra-rychlou odezvou 1ms v dostupné ceně kolem 4 tisíc? V tom případě je pro Vás BenQ RL2455HM velmi rozumnou volbou, kterou Vám můžeme jen doporučit. Hledáte-li ovšem monitor s vysokými frekvencemi až 144Hz, budete muset z peněženky vytáhnout téměř dvojnásobek. V tom případě bychom vám doporučili BenQ XL2411T, který si představíme později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama