BenQ liga - dohráno!
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek BenQ liga - dohráno!

BenQ liga - dohráno!

derk

derk

2. 6. 2012 08:33

Posledních pár měsíců se hrála BenQ liga, finále proběhlo včera večer na Lancraftu.

Reklama

Celý turnaj byl poněkud zvláštní a jde o turnaj, kde bylo asi nejvíce stížností z řad hráčů. Stěžovali si snad uplně všichni. Bohužel se to projevilo i v offline finále na Lancraftu. Ale k tomu se dostaneme. Ve finále se setkaly celky FLYtoHIGH a Volibear is too OP. Volibear se do finále dostal z loosers bracketu (LB), FLYtoHIGH bez prohry z klasického playoff. Zápas se měl hrát na dva vítězné, systémem best of 3 (bo3) a sliboval velkou účast a všeobecný zájem. Protože na LoL poměry se hrálo o pořádné ceny - o pět monitorů BenQ RL2240H. Druhý tým si potom odnesl předplatné časopisu SCORE na půl roku.

Pojďme k samotnému finále. K překvapení všech zúčastněných neměl tým postupující z winners bracketu žádnou výhodu. Obvykle to v tomto systému turnaje je tak, že tým který vyhraje winners bracket má výhodu jednoho zápasu. Čili v bo3 je to již 1:0 pro něj. Tady se však hrálo od začátku a oba týmy se utkaly celkem třikrát. Pojďme se podívat na jednotlivé hry.

 

ROUND ONE

F2H - Zilean, Udyr (jungle), Malphite (top), Yorick (support), Vayne   

vs. 

VitO - Orianna, Mundo (jungle), Irelia (top), Graves, Soraka

Zápas probíhal spíše v režii VitO, protože necro z F2H měl velké problémy s hrou. Co chvilku mu to padalo a pravidelně dostával každých pár minut disconnect. Což je veliká škoda, protože nebýt technických problémů, mohla by to být velmi zajímavá hra. První hra skončila vítězstvím Volibearů. Stav série 1:0 pro medvědy.

ROUND TWO

 F2H - Trundle (jungle), Nidalee (ad top), Urgot (mid), Kennen (ad bot), Taric

vs.

 VitO - Maokai (jungle), Morgana, Olaf (top), Graves, Soraka

F2H předvedli opět nezvyklý setup. Tentokrát hráli 4 AD postavy, nikdo z nich nebyl AP. Tato taktika Volibeary poměrně zaskočila, měli problémy už na linkách a hra skončila vítězstvím týmu FLYtoHIGH. Stav série se tím změnil na 1:1. Šlo do tuhého, protože poslední zápas měl rozhodnout.

 

ROZHODUJÍCÍ ZÁPAS

 F2H - Trundle, Swain (top), Kassadin (mid), Graves, Taric

vs.

 VitO - Mundo (jungle), Galio, Irelia (top), Corki, Soraka

Rozhodující souboj probíhal podobně jako první zápas, až na ty disconnecty. Volibeaři hráli velmi sebevědomě a očividně si nechtěli nechat utéci monitory. Drželi celou hru pod kontrolou a nakonec dokázali vyhrát. Stávají se vítězem BenQ ligy a odvážejí si pět zbrusu nových monitorů. F2H skončili druzí a vyhráli pětkrát předplatné časopisu SCORE na půl roku. Gratulujeme oboum týmům!

FLYtoHIGH          1:2 Volibear is too OP

Xnapy iKarlik Necromadx TokytoCZ Whenyouseeit

VS. johnny tomaman Mozzila Esito Aim 

Finále nakonec proběhlo víceméně rozumně. Největší škodou byla asi první hra, hry měl jeden z hráčů problémy s připojením. Celý turnaj nakonec skončil o trochu lépe než začal. Jelikož se finále hrálo na večer, vyšla potom většina hráčů oslavit vítězství či zapít žal. Oslavy probíhaly samozřejmě po LoLkařsku, několik jedinců se dokázalo propít až do svítaní a vysloužili si tak od redakce tryhard achievement Last man standing. Zatím víme o dvou, kteří to dokázali (kdo jiný než Aim a Mozilla), pokud víte o někom dalším nebo jste jedním z nich, ozvěte se nám v komentářích a my to napravíme.

 

Na konec si ještě vyslechneme názory z obou týmů. Na krátký rozhovor jsem si pozval Xnapyho z F2H a Johnnyho z VitO.

Jaké byly první pocity po třetím zápase?

Xnapy: Moje osobní pocity byly smíšené, především proto, že jsme se třetí hrou nepočítali a ta se dle nás ani odehrát neměla... To ale nic neměnií na věci, že jsme byli poraženi.

Johnny: Tak urcite radost, preci monitory jsou monitory :)

Připravovali jste se na finále dlouho? Jak?

Xnapy: Na finále jsme se připravovali asi 3 dny, tudíž jsme nebyli připraveni tak, jak jsme si představovali. Nicméně něco málo pro nás klíčové jsme si z toho určitě odnesli.

Johnny: Asi 3 dny pred lancraftem sme hrali po vecerech premady a zkouseli ruzne setupy.

Viděli jsme ve dvou hrách velmi zajímavou taktiku v podání F2H. Xnapy, jak vás takové setupy napadly? Johnny, jak se proti tomu hrálo?

Xnapy: Tady se vyjádřím jen jedním slovem: Necro.

Johnny: Tak v ty prvni hre nevim jak mid ale ja mel na botu free farm, f2h to chteli hrat na mass fighty a hlavne na protect ad carry (2x oziveni od ziliana a yoricka) jenze jsme vyhrali early game a byl asi jen jeden mass fight. V te druhe hre tam jsme prohrali v picku. Vedeli jsme ze necro vytahne urgota na mid a aim chtel vytahnout vlada, ale jelikoz jsme nemeli zadne CC tak tam mozila zahlasil at veme morganu. Ukazalo se ze to byla spatna volba. Navíc vsichni si do ty chvile mysleli, ze morganin stit funguje na urgotovo ucko :)

Jak se vám líbila BenQ liga celkově? Nějaký vzkaz pro pořadatele?

Xnapy: BenQ liga byla fiasko neskutečného kalibru, od prvního zápasu až do finále to byl jen výsměch lidem a ztráta času. Organizátorům můžu jen vzkázat: přestaňte fetovat po čase se to podepíše na vás ještě hlouběji.

Johnny: Nebudu se vyjadrovat...

A na závěr - jak se těšíte na dnešní Lancraft zápasy?

Xnapy: Skoro všichni zde jsou v příjemné náladě a vědí, že v turnaji, kde je za první místo stejně velké prize money jako je vstup o nic nejde a tak se tu spíš všichni baví a hry berou s rezervou. Těším se :D

Johnny: No jelikoz prizemoney stoji s prominutim za hovno, tak je to jedno jestli vyhrajem nebo ne (i kdyz to prvni misto by nam mozna mohlo proplatit vstup xD).

Díky za rozhovor, hodně štěstí v dnešních hrách!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama