BenQ LanCraft Spring LIVE coverage
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek BenQ LanCraft Spring LIVE coverage

BenQ LanCraft Spring LIVE coverage

David Růžička

David Růžička

2. 6. 2012 10:07

Sledujte průběh nejprestižnějšího LAN turnaje v League of Legends u nás, živá coverage na Tryhardu!

Reklama

Ve Starém Městě u Uherského Hradiště se letos již tradičně koná největší česká BYOC lanka LanCraft. Navíc je jeho součástí již podruhé i League of Legends. Stejně jako loni na podzim, i letos je tady k vidění osm týmů. Ty se poperou o ceny v hodnotě zhruba osmi tisíc korun.

Samotný League of Legends turnaj začal s malým zpožděním, neboť někteří hráči lehce přehnali družení se a oslavy z páteční noci. Samotný turnaj se hraje systémem dvou základních skupin po čtyřech týmech, kde hraje každý s každým. Po skončení skupin začíná play off kde si zahrají všechny týmy ve full double elimination pavouku (jedna prohra neznamená vyřazení z turnaje, ale sestoupení do loser bracketu, jehož vítěz si zahraje v grand finále o celkové první místo v turnaji).

 

Konečné pořadí BENQ Lancraft Spring 2012:

1.   Gateway Entertainment

2.   Storm Games Clan

3.   FeW Gamers

4.  Free Win

5.-6.  FLYtoHIGH +  MonoManiac eSports

7.-8.  LikeTheNerd +  MGtY

PLAY OFF

Grand Finále

 GWE 2:0  SGC (1:0 výhoda z Winners Bracketu)

Tak finále je konečně za námi, odehrálo se až dobrou hodinu po půlnoci díky protažení turnaje, za které si mohli hráči sami. GWE stačilo vyhrát jeden zápas k tomu aby se stali šampióny a to se jim podařilo. Poměrně s přehledem přehráli SGC a stali se tak vítězem BENQ Lancraftu Spring 2012. Oběma týmům patří naše gratulace.

Winners Bracket

Čtvrtfinále

 GWE 1:0  MGtY

 FEW 1:0  FRW

 SGC 1:0  MME

 FLY 1:0  LTN

Ve čtvrtfinále WB jsme se dočkali pouze jednoho malého překvapení a tím je prohra FreeWinu proti FeW Gamers, jinak dopadly všechny zápasy podle očekávání.

Semifinále

 GWE 1:0  FEW

 SGC 1:0  FLY

V semifinále jsme měli možnost shlédnout dva velice zajímavé zápasy, prvním byl duel celků GwE a FeW Gamers, kde dominoval prvně jmenovaný a uhrál poměrně jasné vítězství. Ten druhý zápas už byl vyrovnanější a vítězně z něj vzešel jediný slovenský zástupce v turnaji, celek SGC.

Finále Winner Bracketu

 GWE 1:0  SGC

Finále Winner Bracketu je za námi a vítězem se stal tým GWE který na tomto turnaji předvádí skvělé výkony již od základních skupin a dosud nebyl poražen. SGC se dostává po pěkné hře do Loser Bracketu, kde by si měli zahrát jeho finále proti dosud neznámému soupeři.

 

Loser Bracket

Osmifinále

 MGtY 0:1  FRW

 MME 1:0  LTN

V prvním kole Loser Bracketu se nám s turnajem loučí dva týmy, které byly považovány spíše za outsidery v konkurenci domácí špičky. I přesto však věříme, že v turnaji nabrali hodně zkušeností a motivaci do budoucna.

Čtvrtfinále

 FLY 0:1  FRW

 FEW 1:0  MME

Ve čtvrtfinále Loser Bracketu se s turnajem rozloučili další dva celky, u MonoManiacs to asi mnohé nepřekvapí, v poslední době několikrát obměnovali sestavu a papírově se jednalo o nejslabší zbývající team v turnaji. Zato druhý zápas byl pro mnohé velice napínavý, v něm se potkali oba finalisté BENQ Playzone Ligy z včerejšího večera. V tomto duelu byl opět úspěšnější tým FreeWin, který tak postupuje dál.

Semifinále

 FEW kontumace  FRW

V semifinále jsme se bohužel zápasu nedočkali, tým FreeWin dostal kontumaci za pozdní "nedostavení" se k zápasu.

Finále Loser Bracketu

 SGC 2:0  FEW

První zápas finále Loser Bracketu byl v prvních 15 minutách velice vyrovnanou hrou, dalo by se říci, že FeW Gamers na tom byli o chlup lépe, ale ten rozdíl byl velice malý. Ke zlomu došlo při teamfightu u draka, kde se SGC podařilo vyhrát teamfight a zajistit si draka. Od té doby byli lépe koordinovaní a dařilo se jim odchytávat hráče FeW Gamers mimo pozice a to vedlo k brzkému Baronovi. Od té chvíle už drželi otěže hry pevně v rukou a ukončili v 32. minutě hru.

Základní část - Skupiny

Skupina A

Ve skupině A se nachází týmy Gateway Entertainment, Storm Games Clan, LikeTheNerd a favorit turnaje FreeWin.

Zápasy skupiny A:

 GWE 1:0  SGC 

 GWE 1:0  LTN 

 GWE 1:0  FRW 

 SGC 1:0  FRW

 SGC 1:0  LTN

 FRW 1:0  LTN 

Shrnutí skupiny A:

Skupina A je pravděpodobně těžší než skupina B, jsou zde dva favoriti na nejvyšší příčky (GWE a FreeWin) a černý kůň turnaje tým SGC. Tým GWE si zajistil první místo ve skupině po té co se elegantně vypořádal se všemi soupeři stylem 3:0 a může se tak těšit na lehčí část turnajového pavouka v play off. Na druhém místě skončili SGC, kteří potvrdili svoji formu a ukázali, že se s nimi musí počítat v play off. Na třetím místě pak překvapivě skončili FreeWin, kteří patrně bujaře oslavovali své včerejší vítězství v BENQ lize a skupinovou část patrně vypustili. Na posledním místě končí celek LikeTheNerd, což ale v takové konkurenci není velkým překvapením.

Pořadí skupiny A:

1.  GWE

2.  SGC

3.  FreeWin

4.  LTN

Skupina B

Ve skupině B se nachází celky MGtY, FLYtoHIGH, FeW Gamers a MonoManiac eSports.

Zápasy skupiny B:

 FEW 1:0  MME

 FEW 0:1  FLY

 FLY 1:0  MGtY

 MGtY 0:1  MME

 FLY 1:0  MME

 FEW 1:0  MGtY

Shrnutí skupiny B:

Skupina B měla dva poměrně jasné favority na postup z předních příček a to týmy FLYtoHIGH a Few Gamers, očekávání se naplnila a oba týmy postupují z prvního, respektive druhého místa. O to třetí se pak popraly celky MonoManiac eSports a MGtY, kde úspěšnější byli právě MonoManiaci.

Pořadí skupiny B:

1.  FLY

2.  FEW

3.  MME

4.  MGtY

Související odkazy

Lancraft League of Legends turnaj - http://www.lancraft.cz/cz/benq-spring-2012/tour/view/175-legue-of-legendsPlayzone Coverage - http://www.playzone.cz/clanky/benq-lancraft-spring-lolko-v-plnem-proudu
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama