BDS jsou ve finále, Carzzy si poradil s Humanoidem a postupuje do playoffs
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek BDS jsou ve finále, Carzzy si poradil s Humanoidem a postupuje do playoffs

BDS jsou ve finále, Carzzy si poradil s Humanoidem a postupuje do playoffs

Reibl

Reibl

17. 4. 2023 20:50

Jarní split LEC přináší jedno překvapení za druhým. Francouzský celek BDS si došel nejen pro první místo ve skupinové části, ale zdolal v Bo5 i Vitality. Mezitím dva Češi bojovali o postup do další části.

Reklama

Hned v sobotu přišel ostře sledovaný duel mezi Fnatic a MAD Lions. Rozhodovalo se, kdo z dvojice Humanoid a Carzzy bude moci bojovat o titul. MAD Lions na tom v úvodní části splitu byli opravdu špatně, zvlášť pak Carzzy nepředváděl dobré výkony. O to víc bylo překvapující, že po prohře 0:2 proti Vitality Carzzy tahal lvíčata a připsal si na Jinx rekordní počet killů.

Za stavu 1:1 mezi Fnatic a MAD došlo na ukončování hry ze strany Humanoidova týmu. Jenže koncovka celku velice těsně nevyšla a výsledkem byla nejen úspěšná obrana, ale i vítezství lvíčat. MAD o den později nastoupili proti slibně hrajícím Astralis a v Bo3 sérii zvítězili 2:0. Carzzy tak postupuje do playoffs, které se odehraje na konci tohoto týdne.

Mezitím G2 Esports prošli přes SK Gaming a v odvetě proti KOI Capsův tým ukázal, proč není radno organizaci v delších sériích podceňovat. Zejména výkony MikyXe vyčnívaly.

Pondělní večer patřil první Bo5 sérii. K překvapení téměř všech si BDS poradili s Vitality v poměru 3:0. Čistá série katapultovala BDS do prvního LEC finále v historii organizace.

Rozvrh jarního playoffs je tedy jasný. V pátek se MAD Lions utkají proti G2 Esports. Výherce tohoto duelu nastoupí proti Vitality o den později. Kdo vyhraje sobotní duel, vyzve BDS ve finále v neděli večer. Vítězný tým poletí na MSI. Pokud vyhrají G2 Esports, získají na MSI první seed a jako druhý tým pojede ten, který získá nejvíce championship bodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama