Balíček se skinem Fakera porušuje naše zákony, tvrdí brazilští hráči
i Zdroj: Riot Games
Zajímavosti League of Legends Článek Balíček se skinem Fakera porušuje naše zákony, tvrdí brazilští hráči

Balíček se skinem Fakera porušuje naše zákony, tvrdí brazilští hráči

Giry

Giry

17. 6. 2024 15:12

Když se do League of Legends dostal balíček digitálních doplňků na oslavu vstupu Fakera do Hall of Legends, brazilští hráči si uvědomili, že porušuje tamní zákony.

Reklama

Skin Immortalized Legend Ahri (na úvodním obrázku) a další doplňky, které balíček obsahuje, byl už od vydání kontroverzní kvůli své obrovské ceně. Za asi 450 eur si hráči mohou odemknout skin na Ahri, emoty, ikony a mnoho dalšího.

Jenže hráči nedávno upozornili na to, že brazilský zákon o ochraně spotřebitele zakazuje firmám prodávat exkluzivní produkty v balíčcích. Jako příklad mohou sloužit Rubínové chromy, které si lze v Brazílii na rozdíl od zbytku světa koupit samostatně.

Po vydání Fakerova skinu vystřelil banrate Ahri vysoko vzhůru
i Zdroj: Riot Games

Po vydání Fakerova skinu vystřelil banrate Ahri vysoko vzhůru

Jako určitou formu protestu proti astronomické ceně nového skinu si vybrali hráči banování Ahri před začátkem her. Nelíbí se…

13. 6. 2024 16:57

Jenže části balíčku se skinem na Ahri se odděleně neprodávají, i když dosud Riot na podobný zákon prý vždy pamatoval. Někteří hráči prý nahlásili problém na PROCON, agenturu, která se v Brazílii zabývá ochranou spotřebitelů.

Zatím není jisté, jestli bude Riot donucený v Brazílii přidat cenovku jednotlivým částem balíčku. Vzhledem k tomu, že se cena celého balíčku pohybuje na přibližně stejné částce, který v Brazílii odpovídá minimálnímu platu, nelze očekávat, že si skin na Ahri se všemi doplňky koupí velké procento tamních hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama