Aréna se vrátí na začátku prosince, nabídne oživování spoluhráčů
i Zdroj: Envar Studio/Riot Games
Novinky League of Legends Článek Aréna se vrátí na začátku prosince, nabídne oživování spoluhráčů

Aréna se vrátí na začátku prosince, nabídne oživování spoluhráčů

Giry

Giry

6. 11. 2023 19:37

Slibovaný návrat herního módu aréna se blíží. Vývojáři nám v novém článku vysvětlili, jak za pár měsíců od doby, co byl tento mód naposledy dostupný, Arénu vylepšili.

Reklama

Více šampionů

V letní Aréně hráči postupně objevili několik silných šampionů, kteří se ve hrách objevovali stále dokola. Aby se mezi silné šampiony zařadilo více postav, přidali vývojáři do módu 60 nových augmentů, které by měly sílu šampionů rozložit.

Všechny augmenty mají navíc nově jen dvě kopie. Jakmile si někdo vezme některý z augmentů, máte mnohem menší šanci, že dostanete ten stejný. Upraveny byly také ikony augmentů, aby bylo na první pohled lépe rozpoznatelné, jaké synergie augmenty mezi sebou vytváří.

Nový Champ select

Měnit se bude také systém výběru šampionů. Nejprve si jeden z hráčů z každého týmu vybere na slepo svého šampiona, jejich výběr je omezen pouze bany.

Tito šampioni se pak odhalí pro všechny hráče v aréně, a druhý hráč z týmu už tak může částečně reagovat na postavy nepřátel při svém výběru. Nemá už ale pro sebe k dispozici šampiony, kteří už byli vybraní.

Hexgates

Brány hexgates, které známe ze Summoner's Riftu nebo ARAMu se také dostanou do arény. Jsou rozmístěny po náhodných místech. Riot tvrdí, že brány pomohou šampionům, kteří si chtějí od svých protivníků držet odstup.

Oživování spojenců

Velkou novinkou bude možnost oživit vašeho spoluhráče, který už v souboji padl. Poté, co první hráč z týmu zemře, objeví se na místě jeho smrti malá kruhová oblast.

Po určité době se tato oblast odemkne a spoluhráč mrtvého šampiona si do ní může stoupnout, aby oživil svého spojence. V každém kole má tým k dispozici pouze jedno oživení.

Nové Cameos

Riot zachoval tři šampiony, kteří se objevují v aréně a svými schopnostmi ovlivňují oba týmy. Navíc k nim přidal dva zcela nové. Tady je seznam všech pěti šampionů, kteří se budou v zimní aréně objevovat:

  • Sett
  • Pyke
  • Gwen
  • Sylas
  • Thresh

Ranked hodnocení

Rank všech hráčů z letní arény se vyresetuje a začnou od začátku (od dřevěného tieru). MMR se resetuje jen částečně. Riot upravil žebříček tak, aby postup do ranků Gold a Gladiator už nebyl tak jednoduchý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama