Absolutní kolaps Fnatic, pro Humanoida a Rekklese split skončil, Carzzy a Neon se mohou radovat
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Absolutní kolaps Fnatic, pro Humanoida a Rekklese split skončil, Carzzy a Neon se mohou radovat

Absolutní kolaps Fnatic, pro Humanoida a Rekklese split skončil, Carzzy a Neon se mohou radovat

Reibl

Reibl

6. 2. 2023 22:30

První část zimního splitu LEC je za námi.

Reklama

Třetí týden zimního splitu LEC je za námi. Šlo o tři dny plné akce a nečekaných událostí. Zažili jsme pentakill Nisqyho, překvapivě dobré komentování Jankose i pád Fnatic.

Nejhorší split pro Fnatic

Fnatic nikdy v historii LEC neskončili v základní části. Do té vždy postupovalo šest týmů, jinými slovy se slavná organizace vždy umístila mezi šesti nejlepšími. Málokdo by čekal, že tomu letos bude jinak, obzvlášť, když do skupinové fáze postupuje osm týmu z deseti. Návrat Rekklese a výměna Hylissanga ovšem nepřinesla úspěch.

Fnatic to měli již od začátku splitu špatně našlápnuté. V obou úvodních týdnech si celek připsal po jedné výhře, a ačkoliv se tým držel těsně na postupové pozici, nic nebylo jisté. V závěrečném víkendu na Humanoida čekal souboj s MAD Lions, Astralis a SK Gaming.

V úvodním zápase dostali Fnatic pořádně na frak od Cassiopei v podání Nisqyho. Výkon českého midaře a junglera Razorka byl opravdu špatný. To samé se prakticky opakovalo o den později v klíčové hře proti Astralis. Osud týmu byl zpečetěn v pondělí při prohře proti SK Gaming.

Absolutní kolaps Fnatic, pro Humanoida a Rekklese split skončil, Carzzy a Neon se mohou radovat

Slova “absolutní kolaps” jsou zde na místě. Ačkoliv je League of Legends o souhře, a ne všichni hráči si musí sednout, papírově je soupiska organizace velmi talentovaná. Rekkles a Rhuckz rozhodně nepodávali špatné výkony, dvojnásobný mistr LEC Humanoid a jungler Razork ale sklízejí velkou kritiku. Wunder má alespoň čas na zapnutí wowka.

Rekkles se k výsledkům splitu vyjádřil na Twitteru. Stejně tak přišla i zpráva od Fnatic.

Carzzy a Neon na vrcholu

Od zklamání k radostnějším zprávám. MAD Lions s navrátivším Carzzym slaví trochu překvapivé druhé místo. Perfektně zvládnutý záver lvíčat, včetně duelu s G2 Esports, zajistil podceňované sestavě skvělou pozici do skupin. Ještě lépe jsou na tom Vitality s Neonem. Poslední zápas pondělka totiž přinesl překvapivě napínavý duel, kdy si Perkzův tým po více jak 50 minutách zajistil nejlepší pozici.

Dva marksmani z české a slovenské scény tak postupují z prvních dvou míst. Bohužel Humanoida a Patrika uvidíme až při jarním splitu.

S Vitality a MAD Lions postupují SK Gaming a G2 Esports (oba týmy se skóre 6:3), dále BDS (5:4), Team Heretics a KOI (4:5). Poslední místo ve skupinové části si zajistili Astralis (3:6) po zdolání Fnatic.

Po skončení základní části následovalo losování Bo3 skupin. Vitality a MAD Lions si mohli zvolit své soupeře a jak skupiny vypadají se dočtete v dalším článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama