Základní část LCS poprvé ovládli hráči FlyQuest
i Zdroj: Marv Watson/Riot Games
eSport League of Legends Článek Základní část LCS poprvé ovládli hráči FlyQuest

Základní část LCS poprvé ovládli hráči FlyQuest

Reibl

Reibl

11. 3. 2024 12:00

Skupinová část LCS je u konce a z osmičky týmů se šest přesouvá do playoffs. Tabulku ovládli FlyQuest, naopak oproti očekávání se trápili Cloud9.

Reklama

Americká liga si prošla krušnými chvílemi na přelomu roku, kdy z soutěž opustily dvě organizace. Náhrada se nenašla, avšak lize změna celkem prospěla. Divácká sledovanost se zejména díky costreamu a návratu k víkendovému rozpisu stabilizovala. Zároveň byla tabulka ligy celkem vyrovnaná.

První seed do playoffs berou FlyQuest. Od této organizace se čekalo v uplynulých letech hodně díky silné soupisce. Těmto předpokladům ale tým v minulosti nedostál. Změna přišla až letos, shodou okolností, když byly nároky fanoušků menší. FlyQuest si vzal pod svá křídla evropské duo Bwipa a Inspireda doplněné o Jensena. Ukázalo se, že šlo o sázku na dobrou kartu. FlyQuest totiž nemají jedinou zápornou bilanci proti žádnému LCS týmů a se skóre 10:4 berou první místo.

100 Thieves s nováčkem Sniperem berou druhou příčku. Celek sice dosáhl na shodnou bilanci zápasů jako FlyQuest, vzájemné skóre ve prospěch soupeře ale odsoudilo tým na druhé místo.

Největším zklamáním z první poloviny tabulky jsou Cloud9. Po příchodu Vulcana a midaře Jojopyuna se od mráčků čekalo pouze a jen první místo. Jenže série proher v půlce základní části a řada vydřených výher nepůsobí solidním dojmem. Řada výher přišla díky solidním výkonům právě kanadského midaře. Cloud9 mají do playoffs co zlepšovat a rozhodně nepůsobí jako dominantní celek ligy.

Do horní části playoffs se podívá také Team Liquid na čtvrtém místě. Pátí Dignitas a šestí NRG budou nasazeni do spodní časti playoffs.

Vyřazovací část se hraje již tento týden, kdy nás čeká kompletní první kolo, tedy čtyři Bo5 zápasy. Na 100 Thieves narazí Cloud9, FlyQuest vyzvou Team Liquid. Poražení z těchto duelů si zahrají proti Dignitas a NRG už  o víkendu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama