Z extrému do extrému, Smolder má otřesný winrate hned ve třech rolích
i Zdroj: Riot Games
Zajímavosti League of Legends Článek Z extrému do extrému, Smolder má otřesný winrate hned ve třech rolích

Z extrému do extrému, Smolder má otřesný winrate hned ve třech rolích

Giry

Giry

25. 3. 2024 17:52

Po vstupu do hry Smolder kraloval profesionálnímu hraní i soloQ. Po mnoha nerfech je stále oblíbený, ale vyhrává mnohem méně her.

Reklama

Smolder si po svém příchodu na Summoner's Rift prošel opravdu turbulentním obdobím. Nejprve opanoval soloQ a po mnoha vlnách nerfů zapadl mezi nejméně úspěšné šampiony.

Podíváme-li se na statistiky v soloQ, v současné aktualizaci 14.6 je Smolder třetí nejhorší midař (45,05% winrate, horší je pouze Kai'Sa a Ezreal) , druhý nejhorší topař (45,67% winrate, horší je pouze K'Sante), a zcela nejhorší je ve své primární roli ADC (47,69%).

Do těchto statistik jsou započítaní jen šampioni s dostatečným množstvím odehraných her v této roli, např. Yuumi jako midlaner je na tom samozřejmě hůř.

Pokud se podíváme na statistiky pro hráče v Diamantu a výšších divizích, winrate Smoldera se ještě sníží (Top - 43,41%, Mid - 42,47%, ADC - 45,43%. Ve všech třech rolích nejhorší).

Hráčům však nevadí winrate nejnovějšího šampiona tolik, jako design. Zatímco Riot sliboval klasického marksmana po vzoru Jinx nebo Kog'Mawa, dostali jsme v podstatě mága. Smolderovou nejsilnější zbraní jsou jeho schopnosti a nezřídka se stává, že nejvíce efektivní styl hraní vůbec nevyžaduje používat základní útoky v teamfightu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama