Vraťte draft zpátky před zápas, volá Caedrel po zavedení změny ve vysílání LEC
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Vraťte draft zpátky před zápas, volá Caedrel po zavedení změny ve vysílání LEC

Vraťte draft zpátky před zápas, volá Caedrel po zavedení změny ve vysílání LEC

Giry

Giry

10. 3. 2024 04:42

Stačil jeden den vysílání LEC a bývalý komentátor Caedrel (a nejen on) volá po návratu pick-&-ban fáze těsně před start zápasu.

Reklama

Pouštění pick-&-ban fáze ze záznamu funguje v zaoceánské lize LCS už od začátku roku. Minimálně pro začátek jarního splitu tuto úpravu ve vysílání adoptovalo i LEC, to se ovšem nelíbí všem.

LEC se inspiruje u LCS, pick-&-ban fázi bude vysílat ze záznamu
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games

LEC se inspiruje u LCS, pick-&-ban fázi bude vysílat ze záznamu

Ve vysílání nejvyšší evropské ligy v League of Legends budeme brzy svědky výrazné změny. Pick & ban fázi si týmy připraví…

5. 3. 2024 17:00

Nejhlasitěji proti změnám protestoval Caedrel. Na svém Twitteru volá po návratu ke starému způsobu draftu. Vyjmenoval i několik důvodů, proč se mu změna nelíbí.

Hráči podle něj mají asi 20 minut na to, aby prodiskutovali se svými spoluhráči svůj match-up. Mohou si ho dokonce i vyzkoušet v custom hře předtím, než zápas naostro začne. Na mezinárodních turnajích jako MSI nebo Worlds se pak promítne, že tento luxus nebude k dispozici, a oslabí to tak týmy z Evropy.

Samotní hráči (například jungler Fnatic Razork) říkali během rozhovorů v rámci včerejšího vysílání LEC, že se jim tento nový způsob draftování nelíbí. Na Twitteru to pak potvrdil třeba i český trenér týmu Fnatic Nightshare.

Ředitel evropské ligy Artem Bykov ještě před startem jarního splitu tvrdil, že se způsob draftu sice mění, ale stále bude vysílací štáb poslouchat zpětnou vazbu od hráčů i fanoušků a v případě potřeby je připravený reagovat. Je tedy možné, že se soutěž skutečně vrátí ke staré verzi pick-&-ban fáze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama