Jarní část LEC startuje, trenérské zázemí řady celků prošlo změnou
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Jarní část LEC startuje, trenérské zázemí řady celků prošlo změnou

Jarní část LEC startuje, trenérské zázemí řady celků prošlo změnou

Reibl

Reibl

9. 3. 2024 13:27

Druhý letošní split LEC bude o cestě na MSI. Po G2 má ještě jeden tým garantovanou účast na prvním mezinárodním turnaji roku. Řada týmů proto sáhla ke změnám na soupisce.

Reklama

Mezi zimním a jarním splitem většinou dochází jen k minimálním změnám na soupiskách. Většina týmů vůbec nic neměnila, avšak zejména celky z druhé poloviny tabulky mají co zlepšovat a přestupy se zde nešetřilo.

GIANTX, kde působí české duo Jackies a Patrik, zvolilo pro nadcházející split jiné trenérské složení. Známý jungler Trick bude nově strategickým trenérem, Kaas potom ze zmíněné pozice přechází do role hlavního trenéra. GIANTX se ukázali jako nadějný celek a zejména Jackies může mít v LEC velký potenciál, jak již v prvním splitu dokázal.

Trenérské změny proběhly také u Karmine Corp. Yamato se s týmem musel rozloučit, místo něho uvidíme francouzského kouče Reha.

Na poslední chvíli mění soupisku Heretic. Místo Perkze si zahraje polský midař Zwyroo. Tým také vyměnil Kaisera za Trymbiho, avšak tato změna byla ohlášena několik týdnů dopředu.

Do Rogue se vrací Finn, který musí tým dotáhnout k lepším výsledkům. Rogue se totiž od výhry v LEC v roce 2022 dost trápí a dělené poslední místo v minulém splitu je tomu důkazem.

MSI na dohled

Jarní split znamená možnost kvalifikace na MSI. G2 už mají účast jistou, avšak motivace vyhrát jarní část zůstává. Vítěz zimního splitu totiž získá místo v play-in části MSI, kdežto vítěz jara je poslán přímo do hlavního bracketu. G2 tak rozhodně chtějí svoji vstupenku na MSI upgradovat. Na MSI jistě pomýšlejí MAD Lions KOI, Fnatic ale třeba i BDS. Místo vedle G2 je ale jen jedno.

LEC odstartuje třemi hracími dny v tradiční základní Bo1 fázi. Na Humanoida čekají tři týmy, které si prošly největšími změnami - Rogue, KC a Heretics.

Carzzy vyzve Heretics, BDS a SK Gaming. Patrik s Jackiesem odstartují split zápasy proti Karmine Corp, SK Gaming a MAD Lions KOI. Všechny hrací dny startují v 17:00 na Youtube a Twitch kanále LEC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama