Vybojuje si český zástupce místo na MSI? Finálový víkend LEC rozhodne
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Vybojuje si český zástupce místo na MSI? Finálový víkend LEC rozhodne

Vybojuje si český zástupce místo na MSI? Finálový víkend LEC rozhodne

Reibl

Reibl

13. 4. 2024 14:09

Evropská liga na řadu týdnů přinese poslední zápasy. Závěr jarního splitu rozhodne o tom, kdo se přidá k G2 a bude reprezentovat LEC na turnaji MSI. Ve hře je stále i český midař Humanoid.

Reklama

Po šílené sérii přišlo pár dní klidu. Humanoid a celá soupiska Fnatic zažila náročný týden, kdy tým otáčel sérii proti Heretics a následně se utkal v rekordním duelu proti Carzzyho Vitality. Obě zkoušky Fnatic zvládli, avšak nebyla to čistá jízda. I proto slavnou organizaci nelze pasovat do role favoritů v duelu proti BDS. Pokud nás ale historie něco naučila, je to závěrečná forma Fnatic a také opakovaný kolaps BDS ve stejné fázi turnaje.

BDS už několikrát v závěru play-offs pohořeli. Stalo se to proti MAD Lions minulý rok, ale i vícekrát proti G2. V zimním splitu celek prošel play-off celkem hravě, ale G2 uzemnili BDS v horním finále a tým poté prohrál proti MDK. Na jaře visí ve vzduchu podobný scénář.

Fnatic a BDS uvidíme v sobotu od 17:00 a tým, který vyhraje, má jisté místo na MSI v Číně. Níže nasazený evropský celek odstartuje turnaj v play-in části. Vítěz jarního splitu obdrží místenku v play-offs.

V neděli si zahrají G2, kteří za poslední roky sbírají jednu ligovou trofej za druhou. Minulý rok ale o jednu přišli, právě na jaře. Postaral se o to Carzzy, když Capse poslal domů ještě v pavoukovi pro poražené. Vystaví stopku dokonalé sezóně Humanoid? Na tuto otázku budeme znát odpověď v neděli.

G2 rozhodně lze považovat za favority na vítězství. BDS ani Fnatic nepředstavují pro tým větší hrozbu. Avšak oba celky dokázaly sebrat tu a tam mapu ve svůj prospěch. Důležitá Bo5 série tak nemusí být zcela jednoznačná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama