CZC.CZ Challenge - dohráno
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek CZC.CZ Challenge - dohráno

CZC.CZ Challenge - dohráno

David Růžička

David Růžička

25. 1. 2012 08:33

Včera večer (24. 1. 2012) bylo dohráno finále největšího česko-slovenského turnaje v League of Legends a to CZC.CZ Challenge.

Reklama

Tento turnaj se hrál od začátku listopadu minulého roku až do ledna toho letošního, celé tři měsíce tak probíhaly boje o nejvyšší příčky. Vše začalo rozdělením celků do skupin, kterých bylo tolik jako nasazených týmů dle žebříčku MČR klasifikace, čili šestnáct. Celkově se zaregistrovalo 84 týmů a skupiny se tak hrály po pěti až šesti týmech. V základní části jsme se žádných velkých překvapení nedočkali, do play off postoupily všechny nasazené týmy plus dalších šestnáct celků, které se umístily na druhých místech ve skupinách.

Play off se už neslo ve znamení dominance nasazených týmů, kde se v prvních dvou kolech Winners bracketu odfiltrovaly všechny nenasazené týmy a zbylo defacto 8 papírově nejsilnějších celků turnaje.

Těchto 8 týmů: myRevenge, LetsTroll, Buzici v Muzici, Cracked Gamers, Kitty Killers Team, eSuba, NIMB a SGC.

Po odehrání dalšího kola došel WB do semifinále, kde se utkaly týmy myRevenge vs Buzici v Muzici a na druhé straně pavouka eSuba vs NIMB. Zápasy dopadly podle očekávání a zvítězili oba favorité na nejvyšší příčku v tomto turnaji, tedy celky myR a eSuba.

Zatímco WB byl prakticky dohraný, v Losers Bracketu šlo do tuhého. Hned v prvním kole vypadl tým Few Gamers, který patřil k těm výše nasazeným a překvapením tu nebyl konec. Tým Solo Top který spadl do Losers Bracketu hned v druhém kole tu vyřazoval jednoho favorita za druhým, díky jejich působení v turnaji skončily takové celky jako LetsTroll, Cracked Gamers nebo NIMB. Tým Solo Top dokázali zastavit až Kitty Killers, kteří postoupili z druhé větve pavouka, kde přehráli celek Buzici v Muzici.

Nyní už bylo určeno, které týmy obsadí první tři příčky a čekalo se na to, jak dopadne finále WB, kde se měly utkat celky myRevenge a eSuba. Tento zápas se odkládal opravdu dlouho a nakonec skončil kontumací ve prospěch týmu eSuba. Před velkým finále už tedy zbýval pouze zápas týmů Kitty Killers a myRevenge, který byl opět zkontumován. Celek myRevenge tak odstoupil z turnaje a pro mnohé fanoušky to bylo velkým zklamáním, neboť šlo o velkého favorita na nejvyšší příčku.

Finále CZC.CZ Challenge se odehrálo ve dvou dnech (23. a 24. 1. 2012), eSuba.INTEL LoL automaticky vedla na zápasy 1:0 ve formátu bo3 (best of three), protože byla vítězem Winners Bracketu a neztratila jediný zápas v celém turnaji. Kitty Killers však překvapili a první zápas odehráli ve velkém stylu a eSubu převálcovali. Je možné, že eSuba své soupeře podcenila a to se jim vymstilo. Série tak byla srovnaná na 1:1 a mělo se rozhodovat. Druhý den už eSuba nastoupila v tryhard módu a nedala Kitty Killers šanci, zápas skončil surrenderem ve 20. minutě a bylo dohráno.

Konečné pořadí:

  1. eSuba INTEL LoL
  2. Kitty Killers Team
  3. myRevenge.LoL
  4. Team Solo Top
  5. Buzici v Muzici
  6. NIMB
  7. Cracked Gamers
  8. SGC

Tímto gratulujeme eSubě k prvnímu místu a vítězství v největším českém turnaji, potvrdili tak svoji pozici nejsilnějšího celku na naší scéně. S gratulací se obracíme i k týmu Kitty Killers, který zahrál krásně v celém turnaji a druhé místo si určitě více než zasloužil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama