Zvýšené tresty za opouštění výběru postav se dotknou rankedů i ARAMu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Zvýšené tresty za opouštění výběru postav se dotknou rankedů i ARAMu

Zvýšené tresty za opouštění výběru postav se dotknou rankedů i ARAMu

Reibl

Reibl

7. 7. 2021 12:00

Nový tier vás odřízne od hraní na 12 hodin.

Reklama

Riot dlouho mluvil o zvýšené penalizaci hráčů, kteří pravidelně opouštějí výběr postav. Dlouhé měsíce sběru dat vedly vývojáře k vytvoření nových tierů trestů zacílených na jedince opouštějící výběr postav pravidelně.

Ještě, než si představíme konkrétní tresty, je vhodné prohlédnout si data Riotu. Podle jednoduchého koláčového grafu zjistíme, že šance na start hry bez jakéhokoliv přerušení do startu queue až do načtení mapy představuje přibližně 42 % v Diamondu 1 a výše. Záměrně výběr postav opustí někdo ve třetině případů.

Zvýšené tresty za opouštění výběru postav se dotknou rankedů i ARAMu

Pouze 1,6 % hráčů ale opustí tuto předzápasovou fázi alespoň třikrát.

Zvýšené tresty za opouštění výběru postav se dotknou rankedů i ARAMu

Vzhledem k dlouhým časům při vyhledávání her na vyšším MMR jde o průměrné prodloužení queue o 40 %, což rozhodně není málo. Riot se tedy zaměří především na hráče, kteří opouštějí výběr postav pravidelně. Zde jsou konkrétní penalizace.

Summoner’s Rift (normální a ranked hry)

Tier Penalizace Ztráta LP
1 6 minut - 3 LP
2 30 minut - 10 LP
3 (nový) 12 hodin - 10 LP

Každé opuštění výběru postav vás posune o jeden tier. Zároveň tři nepřijaté výzvy při vyhledání hry způsobí stejný efekt.

Howling Abbys (ARAM)

Tier Penalizace
1 15 minut
2 30 minut
3 (nový) 12 hodin

Zpětná vazba od komunity donutila Riot přidat také jasné tresty pro ARAM. Ty jsou delší oproti penalizacím na Summoner’s Riftu.

Původně se tier penalizací resetoval po 24 hodinách od posledního opuštění výběru postav. Tato doba se nyní zkrátí na 12 hodin, aby hráči, kteří opouštějí výběr postav zřídka, mohli tuto strategii stále využívat.

Tresty platí pouze pro MOBA režimy. Tedy ARAM, Summoner’s Rift a případně eventové herní režimy. Nedotknou se například TFT. Výše popsané změny začnou platit od patche 11.15.

Do budoucna Riot přidá tresty, pokud vás hráči správně nahlásí při výběru postav. Později bychom se také měli konečně dočkat autofill hráčů na stejných rolí v obou týmech. Aktuálně systém páruje jen stejný počet autofill hráčů, ale role nebere v potaz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama