Změna junglera T1 a náhlý odchod obou trenérů
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Změna junglera T1 a náhlý odchod obou trenérů

Změna junglera T1 a náhlý odchod obou trenérů

Nicolas

Nicolas

15. 7. 2021 14:00

Prohrávající legendy T1 se rozhodly změnit svého junglera a propustit oba trenéry.

Reklama

Legendární tým T1, parta hráčů okolo Fakera, v posledních týdnech v domácí lize LCK poněkud zaostával. Celek konstantně prohrává proti oponentům jako NS RedForce, nebo Gen.G a bylo jasné, že v soupisce musí nastat nějaká změna, pokud chtějí hráči přemýšlet nad kvalifikací do playoffs. 

Největší otázky byly kladeny směrem na junglera týmu – Cuzze, který je často přehráván agresivnějšími, energičtějšími hráči, jako je např. Peanut. Hlavní kouč Zefa se nechal slyšet, že role junglera je momentálně v lize to, co vytváří největší rozdíly mezi týmy, a tak se pro dnešní zápas proti KT Rolster rozhodl obměnit sestavu a vyzkoušet jednoho hráče z desetičlenné soupisky, jakou T1 mají k dispozici.

Oner ničí soupeře

Na pozici Cuzze v této sérii přichází mladý hráč z T1 Academy týmu s přezdívkou Oner. Toho jsme již měli šanci sledovat na pozici hlavního junglera, po několika zápasech byl však kvůli své obrovské agresivitě a tendenci začínat nebezpečné situace na mapě velmi brzy vyměněn na Cuzze. Teprve osmnáctiletý jungler, jehož oblíbenými šampiony jsou Diana, Nidalee, nebo třeba Viego, dnes v sérii proti KT Rolster doslova zničil nepřátelský tým. Svou agresí, kontrolou mapy a (k překvapení všech) i značnou trpělivostí dovedl svůj tým k velmi rychlé výhře 2:0 a obě hry by se daly pokládat za čistý a jednoznačný “stomp”. K výkonu se následně vyjádřil academy-kouč, Sayho:

Oner byl hlavním tahounem akademického týmu, když jsme vyhráli letošní turnaj. Je možné, že se stane budoucností T1.

Změna junglera T1 a náhlý odchod obou trenérů

Zůstane Oner v hlavní sestavě?

T1 si s častými změnami své sestavy musí dávat pozor. Minulý rok celek značně doplácel na neustálé změny sestavy, kdy Fakera střídal Clozer, Teddyho vystřídal Gumayusi, a Oner, Ellim a Cuzz se neustále přehazovali na pozici hlavního junglera. V týmu časté změny způsobovaly zmatek a nekonzistenci herního výkonu. Navíc nesmíme zapomenout na to, že KT Rolster jsou považováni za jeden z horších celků jihokorejské LCK a jejich zničení tudíž neznamená tolik. Oner nejspíše dostane další příležitost ukázat své dovednosti již tuto sobotu, kdy T1 nastoupí proti Damwon KIA. Nezbývá, než mladému junglerovi popřát štěstí, jeho dalším soupeřem totiž nebude žádný Blank, ale samotný Canyon.

Odchod dvou trenérů?

I přes nádherné vítězství proti svým rivalům se dnes v T1 nese chmurná atmosféra. Na svém Twitterovém profilu dnes T1 oznámili, že po pečlivé domluvě s trenérskou dvojicí Zefa a Daeny oba dva koučové končí v T1. Žádný specifický důvod samozřejmě organizace neuvádí, jak je však u Korejců zvykem, pravděpodobně se bude jednat o interní komunikaci a problémy mezi organizací a trenérskou dvojicí. Je taktéž možné, že kouč Zefa v posledních týdnech trpí jakýmsi “syndromem vyhoření” kvůli ligovým výkonům, které se až do dnešního dne vůbec nezlepšovaly. T1 za poslední dvě sezóny vystřídali už tři kouče, pokud budeme počítat také Kima, který je měl na starost minulý rok. Zbývá otázkou, kdo si tento výbušný tým vezme na starost jako další, výhodou toho, být kouč T1 je samozřejmě taky obrovská výplata.

Změna junglera T1 a náhlý odchod obou trenérů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama