[Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza

[Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza

Reibl

Reibl

24. 10. 2018 20:00

Toxicita, permanentní ban, vyhozený zaměstnance Riotu a účast na LCS stagi. Příběh Tylera1.

Reklama

Popularita League of Legends z velké části stojí na komunitě. Tu nejvíce dotváří streameři na Twitch platformě. Jedním z nejznámějších je hráč vystupující pod přezdívkou Tyler1. Jeho jméno je spojeno s velkou kauzou, která měla za následek i vyhození pracovníka přímo v Riotu.

Toxický hráč Dravena

Tyler1 byl obyčený hráč, který se již ve 4. sezóně dostal do Challengeru. Jeho oblíbenou postavou se stal Draven, který přesně odpovídá Tylerově osobnosti na streamu. Mechanicky nadaný hráč se stal známý svojí toxicitou, která se projevovala jak ve hře, tak na streamu. Divákům to moc nevadilo, ale hráčům záměrné prohrávání her ano. Stejně jako Riotu.

[Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza

Psal se první květen roku 2016 a Tyler1 dostal permanentní ban. Ten byl celkem učinný, jelikož Tyler1 rád streamoval a kdykoliv Riot uviděl účet na kterém hraje při streamu, zabanoval ho. Měl to být konec nadaného, leč toxického hráče.

Přístup a vystupování Riotu

Mezitím, co byl Tyler1 přinucen streamovat ostatní hry, tak jiní hráči diskutovali o jeho permanentním banu. Tyler si mohl zahrát lolko v pár hrách, ale jakmile se o jeho účtu vědělo, do další hry se již s účtem nedostal. Profesionálové a fanoušci začali měnit na streamera názor, Riot ovšem nic měnit nechtěl.

Na oficiálním Discordu subredditu /r/leagueoflegends se jednoho dne objevilo několik zpráv od dnes již bývalého Rioťáka Sanjura. Ten měl na práci banování účtů Tylera. Od jeho permanentního banu v tu chvíli uběhl přibližně rok. Veřejně pod hlavičkou svého Riot účtu na Discord napsal několik těžkých a osobních urážek vzhledem k Tylerovi. Krátce na to byl vyhozen. Komunitu tento incident samozřejmě otřásl. Tyler se k situaci vyjádřil a odvolal se na svoji změnu, kterou si prošel. Hráči i fanoušci o to víc chtěli jeho návrat.

[Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza

Návrat a spolupráce

O téměř 2 roky později, v lednu 2018 se Tyler1 vrátil. Byl odbanován a mohl opět svobodně hrát League of Legends. Ještě před tím zorganizoval turnaj, který sám komentoval a zaznamenal impozantní sledovanost. Ta předčila i některé LCS streamy. Tyler se nezměnil úplně, zachoval si osobnost, ale neprohrával schválně hry a nebyl v chatu toxický. Aspoň ne do takové míry.

[Zlomové momenty hry #15]: Tyler1 kauza

Riot viděl jeho úspěch a rozhodl se, že otočí svůj přístup úplně. Před pár měsíci pozval Tylera na exhibiční hru přímo v prostorách, kde se odehrávalo finále letního splitu NA LCS. Riot potřeboval streamera s osobností a Tyler potřeboval oblíbenou hru k tomu, aby byl slavný v početné komunitě.

Od permanentního banu až po možnost vstoupit při vysílání LCS. Takový je příběh jednoho z nejznámějších lol streamerů.


Věděli jste, že...?

  • Tyler1 jednou hrál proti komentátorovi LCS Phreakovi. Při této hře vznikla hláška "You have no mana". O pár let později s ním hrál na lince při exhibičním zápase.
  • Když Tyler nemohl hrát lolko, streamoval krom jiných her například své vaření.
  • Ban byl platný 613 dní a Riot v tomto období streamerovi znemožnil přístup na více jak 20 účtů.
  • Po odbanování na stream došlo přes 386 000 lidí a jednalo se v tu dobu o rekord pro stream jednoho člověka na Twitchi.
  • Krom turnaje Tyler1 zorganizoval i akci, kdy zval hráče z Challengeru na Discord, aby při hře spolu mohli komunikovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama