Zítra se znovu otevře Legends of Runeterra, nabídne nový Draft mode
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Zítra se znovu otevře Legends of Runeterra, nabídne nový Draft mode

Zítra se znovu otevře Legends of Runeterra, nabídne nový Draft mode

Ajkaaa

Ajkaaa

13. 11. 2019 17:30

Novým módem v Legends of Runeterra je Expeditions. Jak bude vypadat?

Reklama

Pro některé šťastlivce, kteří obdrželi předběžný přístup do uzavřeného testování Legends of Runeterra, bude zítra (14.11.) v 17:00 spuštěn The Expeditions Preview Patch. Jelikož je tento preview patch hlavně o novém Expeditions módu, zúčastnění hráči obdrží 1 Expeditions Token a 8000 úlomků.

Co je Expeditions?

Půjde o to, abyste obehráli co nejvíce oponentů tím, že si vybíráte balíčky za chodu hry. Jestli vás nudí dlouhé texty, tady je anglické video:

Naučili jste se hrát a bojovat proti všem nepřátelům. Rozumíte kartám a vyhráváte všechny zápasy. Existuje ale i jiný způsob hraní LoR a několik dalších schopností, které se můžete naučit. Jako třeba poskládat balíček ze zbytků a vymýšlet strategii po cestě. Zvládnete se adaptovat na nové karty a nové protivníky a stále vyhrávat?

Jak už bylo zmíněno, v Expeditions vytváříte balíčky při hře. Čím delší cesta, tím větší výzva. Narozdíl od jiných módů, v Expeditions nepoužíváte žádné karty z vaší kolekce. Tvoříte balíčky ze série výběrů a výměn. Každý výběr nabízí jinou, náhodnou kombinaci šampionů, jednotek a kouzel. Karty jsou v sériích pospolu podle původu balíčku: Vyberete si třeba Disruption (Přerušení), jenž přidá omráčení a návrat zpět k vašemu arzenálu, nebo Scrapheap umožňující procházet kartami, abyste si vybrali tu nejlepší, pro další tah. Na výběr je asi z 20 původů, ale časem si určitě osvojíte nějakou unikátní strategii.

Průběh draftu

Začnete výběrem několika šampionů. Při další manipulaci s balíčkem narazíte na 2 druhy karet: Synergy a Wild.Synergy se zakládají na původech karet, co jste si vybrali dříve; karty v dalších výběrech jsou sice náhodné, ale určitě budou skvěle fungovat s kartami, co už máte. Oproti tomu Wild karty nabízí původy naprosto rozdílné od těch, co už máte. Je možné, že narazíte na kartu, co se skvěle spojí s tím, co jste už odehráli, nebo vás donutí docela změnit směr hry nějakým nečekaným karetním překvapením. Dokonce budete smět spojit 3 regiony Runeterry v jednom balíčku, to lze pouze v Expedition. Ať už si vyberete cokoliv, budete mít jistotu, že narazíte na karty podporující vaši strategii — nikdy však nevíte jaké přesně.

Výběr nekončí začátkem zápasu. Po každém zápase dostanete další šanci si svůj balíček vylepšit například přidáním dalšího šampiona. Zazářit se schopností tvoření balíčků vám však umožní hlavně výměna karet. Měňte to, co máte, za to, co potřebujete. Každá změna vám může pomoci. Doberete si chybějící manu, pomůžete si kouzlem, nebo znásobíte poškození ozkoušenými kartami – možná se dostanete nad běžný limit tří kopií. Balíček budete vylepšovat až do konce vaší cesty.

Ta pokračuje, dokud nevyhrajete 7 zápasů nebo prohrajete 2 po sobě. Takže i když jednu hru prohrajete, stačí vyhrát tu následující a jste zpět na trati. Pokud jste dost šikovní a vyhrajete 6 her za sebou, čeká vás “náhlá smrt”. Další hra vše rozhodne.

Jestli se vám první pokus nepodaří, nebuďte smutní, Expeditions se skládají ze dvou pokusů. Po odehrání obou se vybere ten s lepším výsledkem a dostanete patřičnou odměnu. Ať už jste si vedli jakkoliv, vždy budete odměněni minimálně jedním šampionem. Pokud ale vyhrajete dost zápasů, vaše odměna vám třeba pokryje další pokusy v Expeditions! Každý týden se můžete pustit do nových Expeditions pomocí úlomků, coins, nebo expedition tokenů. Ti, kteří hrají Expeditions pouze pro požitek z nového dobrodružství, budou moct pokračovat na svých výpravách v Open play.

Čím se Expeditions liší od jiných draftových formátů?

Riot věří, že je draft lepší díky experimentování při náhodném výběru karet a možnosti spojit 3 regiony v jednom balíčku, narozdíl od bežných 2 v jiném módu. 

  • Začněte hrát jednou, hrajte dvakrát. Se dvěma pokusy v jednom Expeditions vlastně hrajete dva drafty. Druhé šance se dá využít třeba pro různé strategie nebo když nešťastně prohrajete sedmou hru po šesti výhrách.
  • Méně stresujicí prohry. V tradičním draftu by brzká prohra znamenala velký tlak. Jedna prohra byla změněna na dvě po sobě jdoucí, aby vás jedno neštěstí neodradilo od dalších zápasů.
  • Strategická podpora. V jiných módech jsou karty naprosto náhodné. V Expeditions jsou karty, které budete mít k dispozici sice také namátkové, ale pokud se brzy uchýlíte k určité strategii, alespoň pár možností, které vám pomohou, zajisté potkáte. Nikdy nebudete vědět jaké, ale můžete si být jistí, že vás aspoň trocha štěstí nemine.
  • Přístupnost a soutěživost. Ačkoliv je teď hra přístupnější, zábava a výzva nemine ty, kteří rádi soutěží. Náhlá smrt znamená, že 7 výher je opravdovým úspěchem.(podaří se to méně než 10% hráčů).

Ve zkratce, Expeditions je skvělým módem pro hráče, kteří chtějí vyzkoušet nové regiony, šampiony a strategie v opravdové hře bez toho, aby je museli odemykat. Jinak je to příležitost se zlepšovat k novým, stále měnícím se kartám a strategiím. Takže ať už jste začátečníci, nebo jednoduše dychtíte po něčem novém, s každým dalším draftem se vám Legends of Runeterra ukáže v úplně jiném světle.


Přidejte se do naší facebookové skupiny Legends of Runeterra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama