Závěr jarního splitu LCS! Kdo se podívá na MSI?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Závěr jarního splitu LCS! Kdo se podívá na MSI?

Závěr jarního splitu LCS! Kdo se podívá na MSI?

Honza Fremut

Honza Fremut

18. 4. 2020 19:00

Je tu finále americké LCS. Podaří se Cloud9 po šesti letech vyhrát LCS?

Reklama

Americká LCS se konečně dostala do finální fáze. Tento víkend se rozhodne nejenom o vítězi jarního splitu, ale také o zástupci LCS na budoucím turnaji Mid Season Invitational, který by se měl konat v Číně, ale vzhledem k pandemii covidu-19 jsou ohledně místa konání otázníky. 

Rozpis všech zápasů naleznete v eSportovém přehledu.


Koho uvidíme ve finále? 

Zatímco Cloud9 mají své místo ve finále již jasné, o druhém účastníkovi se rozhodne dnes večer. Od 22:00 se proti sobě postaví Evil Geniuses a FlyQuest. Dočkáme se tak opakování bo5 série z prvního kola, kdy se Evil Geniuses podařilo rozdrtit pětici v čele s WildTurtlem 3:1. Zatímco EG poté padli proti Cloud9, FlyQuest se museli probojovat loser’s bracketem, ve kterém vyřadili Golden Guardians a v napínavé bitvě minulou neděli Team SoloMid. 

Kdyby se FlyQuest podařilo do finále postoupit, pro WildTurtla by se jednalo o velikou nostalgii. Ve finále LCS byl naposledy v roce 2017, kdy ještě hájil barvy TSM. A proti komu se tehdy ve Vancouverském finále postavil? Přesně tak, bylo to proti Cloud9. Tenkrát vítězně, podaří se mu to letos zopakovat, nebo se do finále FlyQuest vůbec nedostane a uvidíme tam Evil Geniuses se Svenskerenem a Jiizukem? 

Zlomí Cloud9 kletbu a odnesou si double?

Ačkoliv jsme mohli Cloud9 vidět ve finále za poslední roky mnohokrát, naposledy se tomuto americkému velkoklubu podařilo play-off americké LCS vyhrát v roce 2014. Od té doby jakoby byli Cloud9 zakletí. Před letošní sezónou ovšem ze soupisky Cloud9 po dlouhých sedmi letech vypadl Sneaky a nutno uznat, týmu to jen pomohlo. Letošní rok Cloud9 Severní Americe naprosto dominují a jestli někdy měli svou “kletbu” zlomit, je to právě teď. 

Zároveň by si Cloud9 vítězstvím v LCS zajistili rovnou double, jelikož trofej pro vítěze Academy League již mají. Akademii Cloud9, ve které jsou vedle tří tuzemských hráčů také dva importi z Austrálie, se podařilo ve včerejším finále porazit akademii Evil Geniuses. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama