Základní část LPL je u konce, kdo postoupil do playoffs?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Základní část LPL je u konce, kdo postoupil do playoffs?

Základní část LPL je u konce, kdo postoupil do playoffs?

Lukáš Novák

Lukáš Novák

11. 8. 2020 13:00

Nejvyšší čínská liga dospěla ke konci základní letní části. Kdo bude bojovat o titul?

Reklama

Do základní části LPL se zapojilo celkem 17 týmů, které spolu soupeřily o účast v playoffs. Ve vyřazovací části je však místo pouze pro osm nejlepších, to znamená, že zbývajících devět celků se musí s účastí v probíhající sezóně rozloučit.

Týmy, kterým se podařilo skrz základní skupinu probojovat, budou nyní usilovat o titul letního šampiona čínské soutěže a hlavně o možnost účastnit se světového šampionátu.

Základní část

Základní část LPL je u konce, kdo postoupil do playoffs?

Na obrázku můžeme vidět kompletní a již také definitivní výsledky základní letní části LPL. Do čela tabulky se probojoval tým Top Esports, těsně za ním se umístil celek JD Gaming, který má z hlediska poměru počtu výher/proher shodný výsledek. Do playoffs dále postupují Invictus Gaming, Suning, Victory Five, LGD Gaming, Team We a také vítěz Worlds 2019 - FunPlus Phoenix. Světoví šampioni loňského roku tentokrát postupují až z 8. místa, svou účast ve vyřazovacích zápasech tedy uhájili jen těsně. Narozdíl od výše umístěných týmů se budou muset probojovat nejprve přes čtvrtfinálové a semifinálové utkání, aby měli možnost obhájit své loňské prvenství v lize.

Playoff

A jakým způsobem vlastně budou playoffs probíhat? Týmy, které se umístily na prvních dvou příčkách tabulky, budou mít výrazně příjemnější cestu za vysněným titulem. Budou totiž umístěny přímo do semifinále a vyhnou se tak hned dvěma vyřazovacím kolům. Tuto pozici si vysloužili Top Esports ve složení 369, Karsa, knight, JackeyLove, QiuQiu, yuyanjia, Moyu a JD Gaming ve složení Zoom, Kanavi, Yagao, LokeN, LvMao, Tangwa.

Další dva týmy, tedy Invictus Gaming a Suning zaujímají 3. a 4. pozici a budou tak umístěny přímo do čtvrtfinále, kde vyzvou vítěze zápasů prvního kola.

Prvního kola se zúčastní zbývající čtyři celky, tedy Victory Five, LGD Gaming, Team WE a FunPlus Phoenix.

Jednotlivé zápasy budou probíhat formou “best of five”, tedy na tři vítězné hry. V jednom duelu může být odehráno maximálně pět her.

Pavouk vyřazovací části

Základní část LPL je u konce, kdo postoupil do playoffs?

Na první zápas v rámci LPL playoffs se můžeme těšit už 13.8.2020, kdy FunPlus Phoenix z osmého místa vyzvou pátý tým základní části –  Victory five. Následující den nás čeká utkání mezi LGD Gaming a Team WE. Finále se bude konat 25.8., bohužel bez přítomnosti publika z důvodu koronavirové krize. 

Podaří se bývalým šampionům Invictus Gaming a FunPlus Phoenix vrátit na čínský trůn, nebo se opět prosadí jeden ze dvojice Top Esports a JD Gaming?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama