Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů

Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů

Tereza

Tereza

8. 9. 2020 14:00

Kdo získal nejvíc killů za hru? Jak dlouho trval nejkratší zápas?

Reklama

Profesionálním hráčům se někdy – méně či více úmyslně – podaří zlomit světový rekord. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější!

Nejdelší hra

Zápas se odehrál na jaře 2018 v LCK, Jin Air vybojovali vítězství proti SK Telecom T1 za neuvěřitelných 94 minut a 40 sekund. Za celou dobu padlo šest draků, devět baronů a (pouze) 24 killů.

Nejvíce zabitých minionů

Asi není žádným překvapením, že o tento rekord se porvali bot laneři v nejdelším zápase na světě. Bang na Ezrealovi nafarmil 975 creepů, Teddy jich se svou Sivir zvládnul o 490 víc a stal se tak držitelem rekordu. Bang sedí na druhém místě, ne však s Ezrealem, ale rovněž se Sivir. Ve hře porti BBQ Olivers v LCK 2018 překonal hranici 1 000 CS v 74 minutě, celkově jich zabil 1 143.

Nejkratší hra

Tady se podíváme do roku 2012 na IEM season 7 Singapore, kde KL Hunters vyhráli nad Armageddon za 11 minut a 48 vteřin. Za celou hru padlo 21 killů, z toho 19 pro KLH, kteří ukončili hru s náskokem 13 000 goldů. Druhá prohra ve zmíněném turnaji Armageddonu zajistila druhé místo v našem žebříčku – trvala 13 minut.

Nejvíce killů v jedné hře

Tenhle rekord drží Insidious Legends z jarního GPL 2015. Ve 40 minut dlouhé demolici Teamu KTHXBAI stihli soupeře zabít 68x, 24 byl autorem mid laner Valkyrie a stal se tak rekordmanem.

Nejvíce killů v kariéře

Dlouho se v čele tabulky držel Uzi a jeho 3,141 killů, na jaře tohoto roku mu však pomyslnou korunu sebral Rookie. Konkrétně svým prvním pentakillem proti OMG. Jeho tým IG se o pár měsíců později zapsal do dějin jako první, kdo dosáhl na hranici neskutečných 10 000 zabití v LPL. Rookie má podíl na 20% z nich, čímž trhá další rekord.

Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů

Nejvíce odehraných her

V této kategorii zabodoval všem známý Faker. K dnešnímu dni odehrál kompetetivně více než 800 her. Má náskok zhruba 50 zápasů před druhým místem, které si přivlastnil Rookie.

Nejvíce pentakillů

O tento rekord spolu bojují Doublelift a Rekkles. Bez mezinárodních eventů by evropská superstar jasně vedla. Pokud je ale budeme počítat, Doublelift vyhrává – o jeden – se svými deseti pentakilly, ačkoliv žádný nezískal od roku 2016. Další jeho působivé skóre jsou čtyři penty za jeden rok (2012) a všechny mezinárodně.

Nejvíce účastí na Worlds

Mnohé nejspíš nepřekvapí, že zde najdou dva veterány – Zacha “Sneakyho” Scuderiho a Yilianga “Doublelifta” Penga. Oba se mistrovství účastnili sedmkrát. Sneaky nevynechal jediné od roku 2013 do roku 2019, Doublelift se účastní už od roku 2011, ale vynechal sezónu tři a čtyři. Letos však Sneaky nehraje profesionálně, kdežto Doublelift má po vítězství v LCS jistotu překonání svého vlastního rekordu. Na třetím místě s šesti účastmi jsou pak sOAZ, Uzi, Xmithie, a Clearlove.

Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů

Nejvíce odehraných her na Worlds

Ačkoliv se Faker objevil na tomto mezinárodním eventu “pouze” pětkrát, má na kontě 83 odehraných zápasů. Těsně za ním se drží Sneaky (78 her) a Uzi (72 her). 

Nejvíce vyhraných Worlds

I tady je číslo jedna samozřejmě Faker a jeho spoluhráč Bengi. Rekord jim zajistila výhra v roce 2013, 2015 a 2016. Právě v roce 2015 a 2016 si druhé místo zajistili spoluhráči Bang a Wolf.

Zajímavosti ze Žlebu: Rekordy profesionálních hráčů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama