Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021

Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021

Tomáš

Tomáš

22. 10. 2021 10:00

Startuje play off. Které čtyři týmy postoupí do semifinále?

Reklama

Již zítra startuje poslední fáze největšího turnaje roku, která rozhodne, kdo z osmi nejlepších týmů pozvedne Summoner’s Cup a odnese si obrovský prize pool. Pojďme si představit a rozebrat vylosované čtvrtfinálové dvojice. 


Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021

RNG vs EDG

Úplně nejvýš v pavouku se nachází poslední dvě čínské naděje z prestižní LPL. Čína se v prvním hracím týdnu prezentovala velice silně a vypadalo to, že ve čtvrtfinále uvidíme všechny čtyři zástupce. Nikdo však nepočítal s obrovským selháním FPX, kteří v druhém týdnu nevyhráli ani jeden zápas a skončili poslední ve skupině A. O trochu lépe dopadli LNG, kteří podlehli až v tiebreakeru proti MAD Lions. RNG a EDG taktéž v druhém týdnu prohráli pár her, ale jejich výkony byly stále hodně dominantní. Toto čtvrtfinálové utkání by mělo být ze všech čtyř sérií nejvyrovnanější a možná se dočkáme pěti her. Nejdůležitějším faktorem této série bude určitě botlane, kde se obě dvojice Gala-Ming z RNG a Viper-Meiko z EDG řadí mezi absolutní špičky turnaje. Vítěz této série bude rozhodně favorizován na postup do finále.

Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021


Gen.G vs Cloud9

Druhá čtvrtfinálová dvojice v pavouku nabídne sérii mezi americkými C9 a korejskými Gen.G. Mnoho hráčů se shoduje, že se jedná o dva nejslabší týmy ve vyřazovací fázi, čemuž také napovídá reakce obou týmů po vylosování playoff. Poslední americký reprezentant na turnaji dokázal po katastrofálním úvodním týdnu chytnout druhý dech a po vyhraném tiebreakeru nad Rogue postoupit ze skupiny smrti. Naopak Gen.G ve skupině nezačali vůbec špatně, ale prohry proti LNG a TL v druhém týdnu rozhodly, že se ve skupině D bude hrát 4-way tiebreaker. Tam už Gen.G dominovali a odnesli si první místo ve skupině. Hlavními tahouny této série by měli být midaři, kde jak BDD, tak Perkz předvádí na turnaji fantastické výkony a počítá se, že každý zápas nabídne nespočet zabanovaných šampionů právě na střední linku. I když jsou zde Korejci favoriti, tak bychom se možná mohli dočkat překvapení a vidět C9 v semifinále podobně jako na Worlds 2018.

Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021


T1 vs HLE

Dostáváme se na spodní část pavouka, kde převládá nadměrná účast korejských týmů. Tato série nabídne souboj mnoha mladých talentů, kteří by se v příštích letech mohli pohybovat na špičce korejské LCK. Na obou stranách jsou taktéž veteráni, které snad není třeba představovat. I když má Faker na svém kontě nespočet titulů, tak právě Deftovi se v roce 2015 podařilo porazit ve finále MSI favorizované SKT, kde získal svůj jediný mezinárodní titul ve své kariéře. Deft se tentokrát utká proti mladému Gumayusimu, který si dokázal získat místo v hlavním rosteru. Podobně tomu je i na midu, kde se proti Fakerovi postaví hvězda Chovy, o kterém se říká, že bude budoucí nástupce Unkillable Demon Kinga. Série v regionálním finále LCK, kde výhra T1 rozhodla, že postoupí na světový šampionát jako třetí seed, byla nesmírně vyrovnaná a o vítězi rozhodla až pátá hra. I když T1 předvádí na Worlds dominantnější výkony než HLE, tak je možné, že série z regionálního finále se bude opakovat.

Začínají čtvrtfinálové duely na Worlds 2021


DK vs MAD

To, že se Evropě na světovém šampionátu opravdu nedaří, rozhodl také los posledního evropského celku na turnaji. Madridští lvi se ve svém čtvrtfinálovém boji utkají s nejlepším korejským týmem a mistrem světa z minulého roku DWG KIA. Tento tým na turnaji prozatím neprohrál ani jednu mapu a vždy svého soupeře doslova přejel. V rozhovorech Perkz zmínil, že pokud s tímto týmem hrajete vyrovnanou hru, tak i tak stejně prohrajete. Možná, že se poslední evropské naději podaří najít recept, jak tento neporazitelný tým porazit a pomstít se za sérii na letošním MSI, kde Damwon vyhrál až v páté hře. V rozhovorech se nechal slyšet Carzzy, který prozradil, že síla jeho týmu spočívá ve formátu BO5, nikoliv BO1, a tak by tato série mohla vypadat daleko vyrovnaněji než vypadá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama