Začíná play-off LEC. Podaří se Humanoidovi probojovat přes SK Gaming?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Začíná play-off LEC. Podaří se Humanoidovi probojovat přes SK Gaming?

Začíná play-off LEC. Podaří se Humanoidovi probojovat přes SK Gaming?

Honza Fremut

Honza Fremut

29. 3. 2019 17:00 1

Je tu play-off LEC i s novým herním formátem! Na koho se můžeme těšit v prvním kole?

Reklama

Konečně jsme se dočkali! Je tu play-off LEC, které se letos dočkalo nového formátu. O novém formátu jsme vás informovali v tomto článku. 

Přehled nadcházejích zápasů je k nalezení v Esportovém přehledu – v pravé části webových stránek. 

Vitality vs Fnatic

V prvním utkání play-off se proti sobě postaví Team Vitality a Fnatic. Tyto dva týmy se spolu v play-off potkaly již před rokem v semifinále jarního splitu v Kodani. Tehdy z tohoto souboje vyšli vítězně hráči Fnatic, kteří jsou favority i dnes. V základní části se Fnatic povedla neskutečná proměna, vždyť ještě po čtvrtém herním týdnu měly skóre 2-6 a patřilo jim předposlední místo. Po změně mety, kdy přišlo několik buffů pro ADC, se Fnatic dokázaly herně zvednout a nakonec si vybojovali třetí místo. 

Na druhé straně stojící Vitality naopak závěrem základní části ztratily druhé místo a nevydařeném posledním týdnu se hráči francouzské organizace ocitli až na místě pátém. Nevýhodou pro Vitality by mohla být mentální nestálost Jiizukeho, který dokáže velmi rychle tiltnout a nehrát své maximum. I to bude jeden z důvodů, proč by mělo velmi záležet na prvních dvou hrách, které velmi ovlivňují psychiku hráčů pro zbytek série.

 

Splyce vs SK Gaming

V sobotu nás čeká zápas mezi Splyce a SK Gaming. V barvách Splyce září český midlaner Humanoid, který v průběhu svého prvního splitu v nejvyšší evropské lize podává velmi kvalitní výkony a třikrát si v základní části vysloužil cenu “Player of the game”. Splyce ovšem nejsou pouze o Humanoidovi, pro fanoušky mírně nevýrazný ostrostřelec Kobbe si svými výsledky vybojoval místo v prvním All-pro týmy a po zásluze byl tedy označen jako nejlepší evropský ADC hráč. 

SK Gaming se po třech letech vrátily do nejvyšší evropské ligy a soupiska složená z bývalých hráčů MAD Lions a dvou Korejců – Pireana a Dreamse mile překvapila nemálo fanoušků. SK Gaming se v průběhu splitu podařilo zaskočit nemálo favoritů, vždyť byly teprve druhým týmem, kterému se podařilo porazit G2 Esports. Přes to všechno budou SK Gaming v sérii proti Splyce za outsidery. V základní části prohrály proti Splyce oba dva zápasy, ovšem nic není předem ztracené a parta v čele s junglerem Selfmadem se pokusí udělat všechno pro svůj úspěch.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama